UFC-stjärnorna kan straffas efter bråket

1 av 5
SPORTBLADET

Jon Jones och Daniel Cormier började slåss i en hotellobby.

Det var knappast något som uppskattades av UFC.

Båda två kan vänta sig bestraffning.

– Det kommer att få följder, säger UFC:s chefsjurist Kirk Hendrick.

Psykkriget inför UFC 178 i Las Vegas den 27 september är i full gång. Under måndagen urartade en staredown mellan Jon Jones och Daniel Cormier – som ersätter skadade Alexander Gustafsson – till ett rent handgemäng.

De båda stjärnorna ramlade av från podiet under bisarra scener och fortsatte sedan att bråka verbalt på Twitter.

”Inte ett stolt ögonblick”

Men tjafset ses knappast på med blida ögon av UFC.

I ett uttalande menar organisationen att Jones och Cormier kan vänta sig någon form av bestraffning.

– Det här är verkligen inte ett stolt ögonblick för UFC. Vi förväntar oss mer från våra tävlande, speciellt de här två gentlemännen som är vältränade och högutbildade proffs. Deras handlingar var ett brott mot UFC:s code of conduct, säger UFC:s chefsjurist till organisationens webbplats.

Idrottsdomstolen i Nevada har tagit del av bråket i form av en video. Nu ska domstolen utreda hur atleterna kan straffas. Men det är högst möjligt att även UFC ger konsekvenser till Jones och Cormier.

– Det kommer att få följder. Oavsett om du är mästare eller om det är din första fajt i UFC så kommer sådana handlingar få följder från UFC, säger Kirk Hendrick.

Bråkade igen

Stjärnorna skulle senare under måndagen be om ursäkt i ESPN. Men då fortsatte det verbala tjafset med en sågning från Cormier.

– Jag är definitivt inte stolt över vad jag gjorde i dag. Men det som hände var att vi hade ett möte. Två atleter kom nära varandra i det mötet, våra huvuden nuddade varandra, och det är ett väldigt intimt och passionerat ögonblick för många fighters, sa Jones enligt MMA Fighting.

Cormier bara skrattade – och dömde ut sin motståndare.

– Han är svag. Han är en skitunge. Han är en lögnare. Han är oärlig. Han är en hel hög av saker han inte borde vara stolt över, sa Cormier.

Se videon på bråket här! (Extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA