Hjältarna stannar i elitserienykomlingen

SPORTBLADET

Och första värvningen klar: Ystads högernia

Karlskrona blev klart för Elitserien redan förra helgen.
Men först i går firades uppflyttningen – och nyckelspelarna Lars Möller Madsen och Johannes Sandgren skrev på nya kontrakt.
Och under måndagen skrev Ystads högernia Jakob Nygren på för elitserienykomlingen.

HIF Karlskrona firades på hemmaplan i går efter att laget redan förra helgen säkrade uppflyttningen till Elitserien i kavaj.

Mitt under gårdagens segerfirande bekräftade också Johannes Sandgren förlänger sitt kontrakt och dagen innan hade Lars Möller Madsen skrivit på för ytterligare en säsong.

– Ja, ni kommer se mig i hallen även i elitserien, sa Sandgren till publikens stora jubel enligt BLT.

"Hade kunnat bryta"

– Jag skrev ett plus ett och hade kunnat bryta det men vi hade bra förhandlingar i veckan och är muntligen överens, det är bara underskriften som saknas.

Sandgren blev Allsvenskans bäste målskytt och blir tillsammans med förre Kristianstadsspelaren Lars Möller Madsen två viktiga pusselbitar i Ulf Schefverts lagbygge.
– Vi behöver få in en högernia, kanske en mittnia och en målvakt, tycker Sandgren.

Sandgrens önskemål om en högernia slog in snabbt. Runt lunchtid under måndagen bekräftade Karlskrona på sin hemsida att man värvat Ystads Jakob Nygren som skrivit på för 1+1 år.

"När vi tog kontakt med Jakob under förmiddagen var det självklart fullt fokus på slutspelet med Ystad som gällde men han såg mycket fram emot att komma till HIF Karlskrona för att vara en viktig kugge i laget", skriver klubben på sin hemsida.

Läs dokumentet om Karlskronas succéresa här.

ARTIKELN HANDLAR OM