R-G Bengtsson tvåa i Göteborg

Foto: Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask (arkivbild).
SPORTBLADET

Rolf-Göran Bengtsson gav järnet i världscupen för att ge publiken en ny hemmaseger.

Det var 36 hundradels sekunder från att lyckas.

– Lite besviken är jag, säger andraplacerade Bengtsson.

Publiken var glad ändå. Rolf-Göran Bengtsson, 52, håller ställningarna som den allra största publikfavoriten, även när han inte vinner.

På läktarna satt 10 296 betalande helt knäpptysta under bägge hans två nollrundor på hingsten Casall Ask. Sedan bröt jublet loss.

– Att publiken är med och stöttar på det sättet är helt fantastiskt. Ingen annanstans är publiken som denna. Så visst hade jag velat toppa deras helg fullständigt med en ny svensk seger, säger Bengtsson och syftar på Peder Fredricsons GP-seger på lördagen.

Oklart om det var sista föreställningen

Om detta var Casall Asks sista show i Göteborg är för tidigt att säga. Hingsten ska trappa ner under året för att nästa år gå in på heltid i aveln. Det finns en chans att han kommer nästa år igen då det är världscupfinal i Scandinavium.

– Vi får se, säger Bengtsson.

Till VC-finalen

Med sin andraplats i söndagens världscuphoppning är Rolf-Göran Bengtsson kvalad till världscupfinalen i Las Vegas.

Men han kommer inte att åka. Det passar inte in i Casall Asks plan för i år och någon ersättare finns ännu inte i stallet.

– Det är tredje gången jag kvalat till final i Las Vegas och tackat nej. Men man måste prioritera, man kan inte rida allt, säger Bengtsson.

Douglas Lindelöw säkrade sin finalbiljett ytterligare genom att bli nia med fyra fel i omhoppningen. Han har nu 49 poäng.

Malin Baryard-Johnsson och H&M Tornesch rev två hinder redan i grundomgången. Hennes enda chans till Las Vegas är nu att fem av de kvalade ryttarna stryker sig.

ARTIKELN HANDLAR OM