Falun

Hon åker med kjol och scarf

Av: 

Fredrik Jönsson

SPORTBLADET

Förutom den obligatoriska dräkten har hon på sig kjol och scarf.

De iranska åkarna skyler rumpan och halsen/nacken.

– Det är inga problem, säger Samueh Beramie Baher till norska Dagbladet.

Samueh Beramie Baher har dominerat i hemlandet Iran. Det gav henne en chans att för första gången köra ett skidlopp utanför landets gränser.

– Totalt har jag varit på snö två månader under det senaste året. Innan jag åkte hit till VM har jag tävlat sex gånger det senaste året hemma i Iran. Och jag har vunnit samtliga tävlingar, säger hon till Falun-VM:s officiella hemsida.

23-åringen är den första kvinnliga landslagsåkaren från huvudstaden Teheran, en stad med över åtta miljoner invånare. Hon var tvungen att bli en av de tio bästa i VM-kvalloppet för att få köra samtliga individuella VM-tävlingar.

Men de fem kilometerna tog drygt 16 minuter att köra, och det slutade med en 24:e plats för henne.

– Det var väldigt spännande. Men det var mycket svårt för mig, men en trevlig upplevelse. Jag har inte haft någon möjlighet att åka utomlands för att tävla, fram till nu, säger Beramie Baher till norska Dagbladet.

”Det är inga problem”

Två saker som skiljer sig från Beramie Baher och hennes landsmaninna Farzaneh Rezasoltani och de övriga åkarna i startfältet i VM-kvalloppet är klädseln. De iranska åkarna åker med kjol över rumpan och scarf för att täcka halsen.

– Det är inga problem att vi skyler oss. Kjolen är bekväm att åka med, säger Baher till norska Dagbladet.

29-åriga Farzaneh Rezasoltani, som tävlade vid OS i Sotji, slutade på 36:e plats.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Falun

Teheran

Iran

Längdskidor