Amerikansk fotboll

Sparade 414 000 kr – genom att smita in

Av: 

Kristopher Karlsson

SPORTBLADET

Platserna kostade 207 000 kronor styck.

Men Richard Whelan och Paul McEvoy smög sig in på Super Bowl utan att betala en kronor.

– Vi kunde inte fatta att vi lyckats ta oss in, säger Richard.

Det är känt som idrottsvärldens dyraste evenemang med amerikaner redo att betala nästan hur mycket som helst för att komma in.

I söndags avgjordes Super Bowl-mötet mellan Seattle Seahawks och New England Patriots och två herrar var på plats alldeles gratis.

De båda irländarna Richard Whelan och Paul McEvoy reste till Phoenix i hopp om att köpa ett par biljetter i sista minuten.

”Väldigt självsäkra”

Det slutade med att de snackade sig in på arenan och tog sig hela vägen fram till rad fyra – platser som såldes för motsvarande 207 000 svenska kronor.

– Vår plan var att vara väldigt självsäkra. Vi tänkte att om vi låtsades som att vi hörde hemma där så skulle ingen ifrågasätta oss, berättar Whelan enligt Daily Mirror.

Tog bild med legendar

Till slut skulle chansen att nästla sig in dyka upp.

– Vi klev in bakom 20 stycken vårdare och gick hela vägen fram. Paul kollade på sin telefon och låtsades skicka sms, som om vi bara klivit ut för att kolla ett mejl vi fått eller något. Sen gick vi förbi en säkerhetsvakt som inte var tillräckligt uppmärksam. Vi kunde se planen och stämningen var galen. Jag minns hur jag kollade på Paul, vi kunde inte fatta att vi lyckats ta oss in, säger Whelan.

Sedan bar det alltså av hela vägen fram till fjärde raden, men dagen skulle bli ännu bättre. De lyckades även få en selfie med tidigare Patriots-spelaren Lawyer Milloy.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Amerikansk fotboll

NFL