”Sa att han måste hinna till matchen”

Hemlöse mannens chock efter gesten

avAndreas Käck

Hemlöse Dave Cochran hade ingen aning om att personen han hjälpte var NFL-stjärnan Jeff Allen.

Nu han han fått en belöning.

– Jag grät, säger Cochran.

Kansas City drabbades av en rejäl snösmocka i helgen.

Då bestämde sig hemlöse Dave Cochran för att rycka in.

Han tog sin gamla Chevrolet årsmodell 1998, som han och hans flickvän bor i till vardags, och begav sig ut till motorvägen för att hjälpa trafikanter som kört fast i snön – och väl där fick han syn på en sprillans ny BMW som hamnat i trubbel.

– Jag knackade på rutan och frågade om de behövde hjälp. En man vevade ner rutan och sa: ”Ja, vi försöker hinna fram till matchen”, berättar Cochran för CBS.

Stjärnan i bilen

Med ”matchen” åsyftades NFL-slutspelsmötet mellan Kansas City Chiefs och Indianapolis Colts. Det hade Cochran stenkoll på. Däremot var han helt ovetande om att mannen i bilen inte bara skulle dit för att se matchen – utan för att spela den.

Det var nämligen ingen mindre än Jeff Allen, 29, som spelar guard i just Kansas City Chiefs.

– Jag hade ingen aning, säger Cochran.

Fick biljetter

Efter matchen – som Chiefs vann med 31-13 – bestämde sig Jeff Allen för att försöka komma i kontakt med Dave Cochran och tacka honom för hjälpen. Problemet var att han inte visste hur han skulle gå tillväga, så han skrev om händelsen på Twitter och gjorde en ”efterlysning” av Dave.

Det gav resultat.

Cochran skapade ett Twitter-konto, lade ut en video för att bevisa sin identitet – och har nu inte bara kommit i kontakt med Jeff Allen, utan även belönats med två biljetter till Chiefs konferensfinal mot New England Patriots.

– Jag grät när Allen sa att han skulle fixa biljetter åt oss! Jag har hejat på Chiefs i hela mitt liv, men jag har aldrig någonsin varit på en match, säger Dave Cochran.

ARTIKELN HANDLAR OM

NFL