Näslund vidare: "Kände sig sämst i världen"

avTT

Foto: Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sandra Näslund tog sig vidare från de dubbla kvalen till helgens skicrosstävlingar i italienska Innichen.

Men hon var missnöjd.

– Sandra var jäkligt besviken och kände sig sämst i hela världen i första kvalet, säger förbundskaptenen John Lindh.

Näslund hade inga problem att ta sig vidare från de dubbla kvalen till fredagens och lördagens världscuptävlingar i Innichen, platsen där Anna Holmlund kraschade svårt för två år sedan.

I det första kvalet blev Näslund åtta, och i det andra slutade hon femma.

Förbundskaptenen John Stridh avslöjar att de hade det struligt med materialet och att de gjorde lyckade ändringar inför det andra kvalet då Näslund gjorde ett betydligt bättre åk, trots att hon inte hunnit testa det nya.

"Van att vara där uppe"

– Då kan man inte begära mer. Det såg mycket bättre ut och jag är inte så oroad över i morgon, säger förbundskaptenen John Stridh.

Hennes stora besvikelse har han förståelse för.

– Hon är van att vara där uppe och först, ibland långt före de andra. Men jag tror att man måste acceptera att det kommer att bli tuffare i år. Det är många bra tjejer, säger Stridh.

Victor Öhling Norberg hade det också tufft på den isiga banan. Han tog sig förvisso vidare från det första kvalet, efter att ha slutat på 30:e plats, men i det andra kvalet blev han inte bättre än 41:a vilket inte räckte.

"Inte okej"

– Att inte kvala är inte okej i hans fall. Han sa att det inte var något fel på materialet i alla fall utan att han åkte som en kratta. Hellre att han är i final en dag än att man kvalar två dagar och inte gör något av det, men han måste klart förbättra sig, säger Stridh.

Alexandra Edebo tog sig vidare från båda kvalen, medan Viktor Andersson gick vidare från det första.

Tävlingarna i Innichen är de andra och tredje i världscupcirkusen. I premiären i schweiziska Arosa slutade såväl Näslund som Öhling Norberg på andra plats.

ARTIKELN HANDLAR OM

Skicross