”Jag är den enda som inte är överraskad”

avAnna Andersson

Lewis Hamiltons första ord om att Rosbergs avsked

I söndags vann han VM-titeln.

I dag meddelade Nico Rosberg att han lägger av.

– Jag är väl den enda som inte är överraskad, säger Lewis Hamilton.

Foto: TT

Han och Nico Rosberg har känt varandra sedan de var tonåringar, de var bästa vänner, körde i samma team och kuskade runt i Europa. Därefter skiljdes vägarna, men båda landade i F1 och sedan 2013 har båda två kört för Mercedes. De har gått i från att vara bästa vänner till att bli tuffa rivaler i kampen om VM-titeln.

2014 och 2015 vann Hamilton.

I år var det Rosbergs tur att ta sin första titel och för någon dag sedan twittrade Hamilton en bild på de båda som tonåringar med texten:

– Då sa vi att vi skulle bli mästare, nu är vi det båda två. Grattis Nico, du gjorde allt en mästare behöver göra.

I dag meddelade Rosberg att han avslutar karriären, men Hamilton är inte förvånad.

– Det är första gången på 18 år som han har vunnit och jag är kanske den enda som inte är överraskad, jag har känt honom väldigt länge, citeras Hamilton av Bild.

– Han har familj, planerar troligen att få ett par barn till och F1 kräver helt enkelt för mycket av dig.

Slutar även Hamilton?

Rosberg gifte sig med sin ungdomskärlek Vivian 2014, ett år senare föddes parets dotter och enligt Hamilton vill Rosberg tillbringa mer tid tillsammans med sin familj.

– Självklart kommer jag att sakna konkurrensen och rivaliteten, vi har alltid pratat om att vi skulle vara världsmästare en dag, säger Hamilton.

Nu har båda två vunnit den titeln, men medan Rosberg väljer att bryta sitt kontrakt med Mercedes stannar Hamilton kvar och han kommer också att få en ny teamkollega. Vem är inte klart än.

– Det spelar ingen roll vem som blir min stallkompis. Vi har bra teamchefer som kommer att ta rätt beslut, säger han.

– Jag känner en enorm tacksamhet mot Mercedes och är väldigt stolt över att vara en del av teamet. Jag ser fram emot att fortsätta samarbetet, men vem vet. Kanske är det snart över för mig med.

ARTIKELN HANDLAR OM