”Förbannat skönt”

SPORTBLADET

Kristianstad skrällde hemma i Champions League

Foto: Albin Lagergren avlossar släggan.

Tung skrällseger mot Zagreb.

Därmed lever drömmen om åttondelsfinal i Champions League för Kristianstad.

– Förbannat skönt att visa att vi har något i Champions League att göra, säger niomålsskytten Albin Lagergren till Viasat.

IFK Kristianstad har hamnat i stenhård åttalagsgrupp i Champions League utan några givna räddningsplankor för att knipa en sjätteplats och nå åttondelsfinalerna.

I fjolårets Champions League levde hoppet om en åttondelsfinal in i det sista men sedan dess har man tappat stora delar av förstauppställningen och tvingats bygga ett nytt lag.

Det kommer att krävas flera tunga segrar på hemmaplan, där Kristianstad är erkänt svåra för vilket lag som helst, för att man ska ha en chans.

Försvar och kontring receptet

Klassiska Zagreb var en av dem som svensk handbolls flaggskepp på förhand kunde besegra hemma i Kristianstad Arena vid en fullträff, trots att kroaterna gått till kvartsfinal de två senaste åren.

Och Kristianstad tog chansen.

Med höstens starkaste insats besegrade man Zagreb med klara 29-22 (13-10) inför drygt 4000 åskådare.

– Förbannat skönt att visa att vi har något i Champions League att göra, säger niomålsskytten Albin Lagergren till Viasat.

Segerreceptet bestod av ett mycket starkt försvarsspel som gav enkla kontringsmål.

– Vi sa inför matchen att vi skulle smälla på mycket mer bakåt än vad vi gjort i de två första matcherna och så springa på allt, säger Lagergren till Viasat.

Lagergren mot VM

Individuellt sett hade Kristianstad sina bästa spelare i målvakten Nebojsa Simic, kantspelarna Jerry Tollbring och Tim Sörensen, islänningen Olafur Gudmundsson och, förstås, Albin Lagergren. Den sistnämnde visade att han i allra högsta grad är aktuell för en plats i VM-truppen.

– Jag tycker själv att jag haft en tung start på säsongen men i dag släppte det väl lite, säger Lagergren till Viasat.

Därmed är man sjua i den haltande tabellen medan Zagreb parkerar sist med noll poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM