”Fullständigt respektlös”

SPORTBLADET

Debutanten spelade troligen in sig i EM-truppen direkt

Olivia Mellegård debuterade i handbollslandslaget.

Då spelade hon av allt att döma in sig i EM-truppen direkt.

– Hon är fullständigt respektlös i sitt spel, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

Handbollsdamerna tog en tung seger mot ett starkt Polen i fyrnationsturneringen i just Polen.

Efter segern mot beskedliga Island i går i semifinalen vann man finalen mot polskorna på lördagen med 31-27 (20-14).

Förbundskaptenen Henrik Signell var nöjd efteråt.

– Vi fortsätter göra mycket mål och skapar väldigt mycket. Vi hade en fantastisk utdelning i första halvlek i dag medan vi missade lite i andra, säger han.

– Det ser bra ut. Försvarsmässigt var det totalt sett ett fall framåt från OS. Vi är på rätt väg.

Sista chansen

Noteras ska att Sverige vann de två matcherna utan givna spelare som Nathalie Hagman (sliten), Johanna Bundsen (ljumskkänningar) och Jamina Roberts (knäproblem). Dessutom stukade nya högersexan Emma Fernis foten på uppvärmningen i dag och kunde inte vara med i matchen.

Turneringen var sista chansen för spelarna att stärka sina aktier inför uttagningen av truppen till hemma-EM i december.

En som definitivt gjorde det var Olivia Mellegård, som aldrig varit med i landslaget tidigare och blev överraskad när hon togs ut till turneringen.

– Olivia har gjort det väldigt bra i de här två matcherna. Det går inte att säga något annat. Hon kommer in och är fullständigt respektlös i sitt spel.

Den 20-åriga vänstersexan från Sävehof gjorde tre mål mot Island och slog sedan till med hela sex mål i första halvlek (och ett efter paus) mot Polen.

Sand ensam i OS

Med tanke på att Loui Sand var ensam på positionen i OS och Signell ska ha med två vänstersexor i EM då 16 spelare ska ingå i truppen mot 14 i OS och Marie Wall, som var med i VM, inte verkar ha något förtroende hos Signell, så spelade Mellegård av allt att döma in sig i EM-truppen direkt i sina två första landskamper.

Men det vill förstås inte Signell slå fast redan.

– Hon stärkte sina aktier efter insatsen på det här lägret och den här turneringen. Men hösten blir viktig för alla och det man gör där. EM-truppen tas inte ut av det man gjorde i den här turneringen, säger Signell.

– Men det är klart jag är nöjd vad jag såg av henne i den här turneringen.

Andra spelare som stack ut positivt i turneringen var Linn Blohm på linjen och vänsterniorna Jenny Alm och Johanna Westberg.

ARTIKELN HANDLAR OM