– Det går som inte att trolla med knäna

SPORTBLADET

Kalla tappade på norskorna: ”Kommer inte att hjälpa mig att...”

Heidi Weng knäckte Therese Joahug på upploppet i jaktstarten.
Där bakom körde Charlotte Kalla upp sig en placering men tappade på norskorna.
– Det går som inte att trolla med knäna, säger svenskan.

Heidi Weng gick ut tolv sekunder före Therese Joahug i Ski Tour Canadas jaktstart. Världscupledaren var snabbt ikapp Weng som dock bet sig fast i rygg och kunde spurta ner Joahug på upploppet.
Stina Nilsson gick ut som sexa, 1:17.1 efter Weng och blev bästa svenska på en sjunde plats. Men Nilsson tappade nästan en och en halv minut på Weng.
Charlotte Kalla körde upp sig en placering och gick i mål som nia, men tappade även hon på de norska stjärnorna.

– Vi vet att Charlotte kan mycket bättre än det här. Men det var det bästa hon kunde göra med den form hon är i, säger SVT:s expert Anders Blomquist.

”Kommer inte att hjälpa mig”

Kalla själv har vant sig med de stora avstånden upp till de bästa norskorna.
– Det är så det har sett ut den här säsongen så just nu går det som inte att trolla med knäna. Det är bara att försöka få till bra prestationer och jobba med de förutsättningar man har. När tävlingarna väl är gjorda och jag har fått perspektiv kan jag utvärdera och blicka framåt. Det kommer inte att hjälpa mig kommande lopp att tänka på vad jag ska göra i sommar för att komma ikapp. Nu är det bara framåt, säger Kalla som ändå var nöjd med känslan under jaktstarten.
– Det var kul att tävla i Quebec, fina banor och mycket folk. Jag hade en plan att jag skulle hålla ett högt tempo hela vägen och försöka åka så fort som möjligt. Resultaten var inte något fokus utan mer att ha så korta avstånd som möjligt. Med de förutsättningar som var kändes det helt okej.
Hur ser du på resten av touren?
– Jag tycker att det ska bli kul. Jag ser fram emot både skiathlon, tio skejtloppet och jaktstarten. Jag har absolut inga resultatmål utan ska bara försöka tänka etapp för etapp och få till enskilda bra lopp.
På herrsidan blev Marcus Hellner bäste svensk efter att ha kört upp sig från en 26:e till 17:e plats.
Sergej Ustiugov lyckades behålla sig ledning på 17 sekunder till Petter Northug och leder nu 23 sekunder före norrmannen.

ARTIKELN HANDLAR OM