Böter för spelare som syns i tidningen

SPORTBLADET

Linköping har allt att vinna när man ställs mot Pixbo i kvartsfinalen i SM-slutspelet i innebandy.

Men en eventuell matchhjälte kan råka ut för en förlust.

Hamnar någon av Linköpingsspelarna på bild i tidningen får denne nämligen böta, enligt lagets interna regler.

Under fredagkvällen kliver Linköping IBK in i slutspelet när man ställs mot tuffast möjliga motstånd i kvartsfinalen, seriesegraren Pixbo.

Men det finns skrällmöjligheter – som kan kosta matchhjälten böter.

Linköping har nämligen, precis som många andra elitlag, en lagkassa som fylls på med böter när spelarna exempelvis kommer för sent.

Men laget har också en regel som innebär att man får böta om man kommer med på bild i någon tidning. Något som gör att en eventuell matchhjälte kan få tillföra en del till lagkassan.

– Det stämmer. Är man med på bild i en tryckt tidskrift så är det böter. Det kostar en tia på sportsidan och en tjuga om man är med på förstasidan. Den har inte vi hittat på, den har hängt med länge, men är också den billigaste eftersom man inte kan påverka den själv, säger målvakten och bötesindrivaren Robin Laakso till corren.se.

Leder bötesligan gör Micke Karlsson överlägset, berättar Laakso för tidningen.

Micke Karlsson har fått mest böter

Linköping tog sig med nöd och näppe vidare till slutspelet. I kväll mötes man Pixbo i den första matchen i kvartsfinalserien.

Tidigare möten under säsongen har båda slutat med Pixboseger, 10–3 och 8–6.

– Framförallt handlar det om att få stopp på deras skytte, det är deras stora styrka och det vi haft störst problem med. Offensivt har vi inga problem att såra dem, det har vi visat tidigare. Men vi har släppt in alldeles för många mål, säger Laakso.