Söderstrand leder hoppryttarna i OS

SPORTBLADET

SOK har tagit fram en lösning på kaoset i hopplandslaget: Sylve Söderstrand är tillbaka som "olympisk headcoach".

– Jättefin titel, jag är imponerad själv. Nu jobbar jag för olympiska kommittén och är jättenöjd med lösningen, säger 58-åringen.

Det har stormat rejät kring hopplandslaget inför OS. Efter bråk med förbundet petades förbundskaptenen Sylve Söderstrand bara månader inför mästerskapet.

Stor ilska spred sig bland ryttarna.

– Det är en katastrof. Det kom som en chock för oss och för Sylve. Vi ryttare kommer att agera, rasade ryttarstjärnan Malin Baryard-Johnsson innan ett protestbrev lämnades in.

Ryttarnas synpunkter viktiga

Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, meddelar att ryttarnas synpunkter varit viktiga att lyssna in och presenterar nu en lösning.

Sylve Söderstrand är tillbaka – som olympisk headcoach.

– Nu jobbar jag för olympiska kommittén och kommer ta beslut som gäller OS, som att ta ut ryttare. Jag har varit med och jobbat med svensk hoppsport i många år och gör mitt sista år som ledare. Det hade varit oerhört tråkigt att inte få fullfölja det man påbörjat, säger Söderstrand till Sportbladet.

Hans uppdrag innebär att han fortsätter att jobba med sportchefen Annika Ersgård och Ragnar Bengtsson som tar över förbundskaptensrollen.

Du som förbundskapten eller olympisk headcoach, vad är skillnaden egentligen?

– Jag tror inte att det är någon större skillnad. Same, same but different.

"Jättebra lösning"

Vad tycker du om lösningen?

– Jättebra. Det är väldigt positivt att SOK står bakom och ryttarnas stöd är stärkande och väldigt hedrande. Jag har jobbat med dem i många år.

Hur ser du på turerna med förbundet nu?

– Just nu ser jag bara framåt. Det uppstår saker ibland som går fel och det är klart att det kunde gjorts på olika sätt från olika håll, men nu blev det som det blev. Det här är lösningen och nu är det bara att lämna det bakom sig och gå vidare. Det är ryttarna jag jobbar med och vi har inga konflikter eller problem.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ridsport