SOK presenterade fem nya uttagningar

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Uttagna på det så kallade framtidskriteriet”

Sveriges Niclas Ekberg jublar efter att han satt straffen i slutet på söndagens OS-kvalmatch som tog Sverige till OS i Rio.
Foto: TT
Sveriges Niclas Ekberg jublar efter att han satt straffen i slutet på söndagens OS-kvalmatch som tog Sverige till OS i Rio.

OS-truppen växer.

I dag presenterade SOK ytterligare fem nya uttagningar.

Tre simmare, en gångare och handbollslandslaget för herrar.

OS närmar sig med stormsteg.

Och efter de olika lagidrotternas framgång i OS-kvalen så växer truppen ordentligt. Senast att boka in en plats till Rio var som bekant herrlandslaget i handboll som officiellt fick klartecken av SOK i dag.

Men förutom 14 handbollsspelare så växer truppen med ytterligare fyra namn.

Gångaren Perseus Karlström belönas med en Rio-biljett efter att slagit svenskt rekord på 20 kilometer gång förra veckan och på samma gång klättrat upp som fyra i världen. Därmed blir Karlström Sveriges första OS-gångare på 20 år.

Två framtidsnamn

Simmare finns det redan ett gäng uttagna, den truppen växte i dag med Ida Marko Varga samt med Erik Persson och Sophie Hansson, båda uttagna på det så kallade framtidskriteriet.

För Ida Marko Varga är tanken att hon ska vara ett alternativ på både 4x100 och 4x200 meter fritt medan Erik Persson simmar 200 meter bröstsim och Sophie Hansson nöjer sig med halva den bröstsimssträckan.

Publicerad: