Efter skräckbilden: ”Tänkte på tennis”

SPORTBLADET

Basketstjärnan om terrorattacken: ”Såg alla springa”

Belgiske basketstjärnan Sebastien Bellin skadades vid terrorattacken i Bryssel.

Nu berättar han själv om dåden och bilderna som spreds över hela världen.

– Jag tänkte på att spela tennis med min sju år gamla dotter, säger han till ABC News.

I tisdags skakades Europa av ett nytt terrordåd när självmordsbombare tillhörande IS slog till såväl vid flygplatsen Zaventem som i tunnelbanan i Belgiens huvudstad Bryssel.

En av de skadade var 37-årige Sebastien Bellin, tidigare basketstjärna i Belgien.

– Han låg på golvet i en timme och tappade väldigt mycket blod. Läget är stabiliserat, men han ska opereras igen i morgon, berättade pappan för CNN.

”Första explosionen vid apoteket”

Nu har Sebastien Bellin själv pratat om terrordådsdramat.

– Jag minns att jag såg första explosionen vid apoteket på flygplatsen och jag vände på huvudet, såg alla människor springa... Jag tror att jag fick en blackout efter det, säger Bellin i en känslosam intervju med ABC News.

Bilderna på Bellin där han liggandes på golvet på flygplatsen med en stor blodpöl intill ena benet spreds över hela världen.

Men kampen mot smärtorna vann han – med hjälp av sin dotter.

– Tankarna som flög runt i huvudet är väldigt speciella. Jag tänkte på att spela tennis med min sju år gamla dotter. Hon är en väldigt bra tennisspelare så jag tänkte: ”Jag måste klara detta. Hon behöver en tränare”. Det som sker i ditt huvud är trivialt, men det får dig att komma vidare, säger Sebastien Bellin.

Genomgått blodöverföring

Efter bombdåden har Bellin genomgått en blodöverföring, men vilka skador han ådragit sig är ännu oklart liksom när han kan släppas från sjukhuset.

Bellins fru och familj har nu rest från USA för att göra honom sällskap på sjukhuset i Bryssel.

– Jag ville bara inte att mina tjejer skulle behöva växa upp utan sin pappa. Hela tiden sa jag till mig själv: ”Jag måste klara det, jag måste klara det”, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Belgien

Bryssel

ABC

Basket