Tornéus långt under kvalgränsen

SPORTBLADET

Michel Tornéus tog i dag en andraplats i Bad Langensalza.

Men någon OS-kvalgräns klarade han inte.

– Jag har lång tid på mig, det kommer rassla till, säger Michel Tornéus.

Michel Tornéus gjorde i dag sin första utomhustävling för året på längdhoppsgalan i Bad Langensalza, Tyskland. Tornéus jagar kvalgränsen 8.15 som kommer att ta honom till OS i Rio i sommar. Trots en andraplats i dag nådde det längsta hoppet endast 7.78.

– Det var kul att börja tävla igen. Det var väldigt längesen nu, alltid lite pirrigt med första tävlingen för säsongen. Resultatet är jag inte jättenöjd med, jag är lite ringrostig, säger Tornéus.

"Fick de svar jag behövde"

Trots att Tornéus inte är nöjd med längden kändes kroppen bra. Vilket var det vitkigaste.

– Jag hade några bra hopp i mitten av tävlingen som inte gick igenom. Men fick de svar jag behövde, det viktigaste var att jag kunde göra sex hopp, säger Tornéus.

På onsdag tävlar Michel Tornéus i Innsbruck, och han vet vad han behöver jobba på.

– Känna mig mer bekväm i ansatsen. Problemet är att när det känns bra trampar jag över och när de blir godkända blir det inte så långt. Det blir annorlunda med ansatsen, säger Tornéus.

"Har aldrig varit någon superhoppare"

Men att han kommer klara kvalgränsen till Rio på 8.15 är ingenting Tornéus tvekar på.

– Klart jag gör det. Säsongen är lång. Jag kan inte gräma mig för den nu, jag har många tävlingar framför mig. Jag har lång tid på mig och det kommer rassla till. Det går inte att lägga så mycket värderingar efter första tävlingen. Jag har aldrig varit någon superhoppare i första tävlingen, säger Michel Tornéus. 

ARTIKELN HANDLAR OM