Hamilton slog tillbaka i Monaco

SPORTBLADET

Tog säsongens första seger i regnkaoset

1 av 2

Lewis Hamilton slog tillbaka.

Med en imponerande seger i Monaco.

– Just när jag trodde det inte kunde bli värre så vände allt, säger den trefaldige mästaren.

Det började regna en kvart innan det var dags för start i Monacos GP vilket gjorde att loppet startades bakom säkerhetsbilen, men när det sedan släpptes på det tionde varvet hade Daniel Ricciardo inte några problem med att ta hand om ledningen. Även om loppet var stökigt med ett antal krascher, kunde han och Red Bull kontrollera det ända till dess att han och teamet gjorde ett mycket oförberett depåstopp på det 32:a varvet. Teamet hade lagt fram fel däck och Ricciardo fick vänta så länge på rätt gummiblandning att han tappade ledningen till Mercedes Lewis Hamilton.

– Det gär ont att bli av med segern två helger i rad. Jag vet inte vad som hände egentligen, säger tvåan Daniel Ricciardo  i intervjun efter loppet.

– Jag blev kallad in i depån och teamet borde ha varit redo, men det var det inte. Det gör riktigt ont.

Revansch

För Lewis Hamilton var segern i Monaco en revansch. Han väntade länge med att byta ut sina regndäck mot slicks och  körde sedan över 40 varv på sina ultramjuka däck.

– Tack gud för att jag lyckades med detta. Jag hoppades verkligen på det, men ärligt talat så saknar jag ord nu, säger Hamilton efter loppet.

– Jag tror att det var den längsta stint som jag någonsin har kört med ett par så mjuka däck, det var jättesvårt att veta hur jag skulle kunna hantera dem. Jag tror verkligen att detta var det sista varvet som det överhuvudtaget gick att köra på dem, ett varv till och de hade varit döda.

Britten tog sin första seger sedan oktober 2015 och han tog in många viktiga poäng på VM-ledaren Nico Rosberg som bara var sjua i mål. Det skiljer nu bara 24 poäng mellan Rosberg och Hamilton och det är mindre än en seger.

– Det är otroligt långt kvar på säsongen, men just när det kändes som om det inte kunde bli värre så blev det plötsligt betydligt bättre, säger Hamilton som vunnit VM de senaste två åren och nu jagar sin fjärde titel.

Force Indias Sergio Perez slutade som trea och Sebastian Vettel, Ferrari, som fyra.

Marcus Ericsson fick bryta loppet efter en kollision med teamkollegan Felipe Nasr på det 50:e varvet.

ARTIKELN HANDLAR OM