Kan tvingas sluta med speedwayen

Lindgren: Är en stor skandal

Ludvig Lindgren har inte gjort klart med en klubb inför nästa säsong – och nu kanske det inte blir någon.
Ludvig Lindgren har inte gjort klart med en klubb inför nästa säsong – och nu kanske det inte blir någon.

ESS beslut kan bli slutet på hans karriär.

Ludvig Lindgren är en av svenskarna som riskerar att bli utan elitseriekontrakt nästa säsong.

– Får jag ingen styrning i Sverige finns det ingen anledning att fortsätta, säger 26-åringen.

Ludvig Lindgren körde för nykomlingen Masarna i år, men det blir ingen fortsättning i Avestaklubben. Nu hoppas han hitta en ny arbetsgivare i elitserien, men ESS beslut att sänka kravet på antalet svenska förare i matchtrupperna från tre till två underlättar inte hans arbete.

– Jag tycker att det är en stor skandal. Regeln ska inte behöva finnas. Det borde vara en självklarhet att svenska elitserielag vill fostra svenska förare, men de kollar bara på hur de ska överleva till nästa dag, inte hur det ska se ut om tio år. Det värsta är att de matar folk med lögnen att svenska förare är dyrare än utlänningar. Bara på resan tjänar de mer än en svensk junior, säger Ludvig om den nya kvoteringen.

37 svenskar i högsta serien

Under den gångna säsongen medverkade 37 inhemska förare i elitserien. Hur många det blir under 2017 står skrivet i stjärnorna. Piraternas Anton Rosén, 25, har redan meddelat att han tackar för sig.

– Fler och fler förare slutar på grund av att de inte får någon styrning. Många slutar inte för att de vill. Det är klubbarna som sköter det åt förarna, säger Ludvig Lindgren.

Aktuellt med strejk

26-åringen, som är lillebror till VM-föraren Fredrik Lindgren, hoppas att Dackarnas Peter Ljung gör allvar av sitt hot, samlar de svenska förarna och får till en strejk.

– Det gäller att någon tar tag i det, för vi förare vill värna om svensk speedway. Tyvärr vill inte ledarna göra det, säger Ludvig Lindgren.

Han ville inte tro sina öron när han fick veta att Anders Fröjd, lejonledaren som är förbundskapten för juniorlandslaget, ligger bakom förslaget.

– Det är helt sjukt. Han är ju den som ska värna mest om våra svenska unga killar, säger Ludvig Lindgren.

Bor i Newcastle

”Ludde” bor i Newcastle med sin familj, flickvännen Freia och nyfödda dottern Kajsa. Det är där han ser sin framtid. Som människa, och eventuellt som speedwayförare.

– Jag kanske bara kör i England nästa år, men får jag ingen styrning i Sverige finns det ingen anledning att fortsätta. Jag vill satsa, men vill ingen satsa på mig är det svårt, säger Ludvig Lindgren.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.