Föll i ödesmatchen – fullbordade fiasko

SPORTBLADET

Sverige missar kvartsfinal efter förlusten mot Polen

Rio de Janeiro/Stockholm. Sverige fullbordade fiaskot med fyra raka förluster - det blir ingen kvartsfinal.

Utvisningarna knäckte Blågult.

– Jag pallar inte snacka om domarna, domarna är…jag kan snart säga det, jag ska spela en match till. De suger röv, säger Kim Andersson.

OS-silver i London senast.

Men i Rio har de svenska handbollsherrarna knappast lyckas följa upp succén från 2012.

Efter tre raka förluster inledningsvis – och kraftigt med kritiken – behövdes vinst mot Polen. Trots ledning flera gånger om så blev det en ny tung förlust.

Därmed är OS över för de svenska herrarna.

– Det är klart det underkänt, det ska man inte sticka under stolen med. Vi har inte presterat på den nivån vi hade hoppats på, säger målvakten Mattias Andersson.

Stark inledning

Matchen började lovande för Sverige som i halvtid var i ledningen med 13-12.

I andra halvlek fortsatte Blågult i förarsätet och när Kim Andersson klev fram och fixade en tremålsledning (18-15) halvvägs in i halvleken verkade Blågult vara på gång.

Ödesmatchen blev en nagelbitare – som slutade som de tre övriga matcherna i gruppen. Det blev förlust och OS är över för Blågult.

– Man mår som man bör efter fyra förluster. Än en gång är det hopp, men så slutar det i förtvivlan. Jag vet inte. Det känns förjävligt. Jävligt tråkigt att vi inte får till det och kan hålla hela matchen, och ta de där två poängen så vi i alla fall hade haft möjlighet att ta oss till vidare till en kvartsfinal. Oförtjänt eller förtjänt - det vet jag inte. Nu är det fakta att vi har en match kvar och sedan är det här mästerskapet slut, säger Andersson.

”De suger röv”

Han var mycket mer nöjd med Sveriges prestation mot Polen jämfört med de tidigare matcherna i gruppen. Något Kim Andersson däremot var kritisk till var domarinsatsen.

– Vi har ett par utvisningar som är jävligt tuffa. Jag åker ut när det är tre minuter kvar av matchen. Den är helt…jag förstår inte vad jag åker ut för. Han halkar, han säger det själv. Han halkar och så får han någons knä i huvudet. Och andra sidan får vi ingenting på en helt likadan situation, och det blir rätt avgörande till sist, säger Andersson.

– Vi jobbar i uppförsbacke. Vi har redan en rejäl uppförsbacke och så åker vi på det också.

För dålig domarnivå eller för dålig nivå av er?

– Jag pallar inte snacka om domarna, domarna är…jag kan snart säga det, jag ska spela en match till. De suger röv. Jag är rätt trött på att vi ska byta regler hela tiden. Vi har förlorat för att vi har varit sämre än de lagen vi har mött och vi har inte haft det spelat vi bör. Men i dag tycker jag att vi var där i 60 minuter, så det är klart vi hade hoppats på ett annat resultat.

"Inte haft flyt"

Förlusten, som till slut skrevs till 24–25, gör att Blågult inte längre har chans att nå OS-kvartsfinal, utan sista gruppspelsmatchen mot Brasilien blir betydelslös.

– Jag är så jävla missnöjd med min turnering. Fan, jag är så jävla besviken. Jag vet ju vad jag kan. Allt går bra på träning men när jag kommer in till match är det som man fryser till is, säger Jim Gottfridsson.

Utslagna innan sista gruppmatchen – är det här ett fiasko, Jim?

– Ja, det är det väl.

ARTIKELN HANDLAR OM