Speedway Elitserien 2016

”Han är oerhört glad och lättad”

Av: 

Patrik Brenning

SPORTBLADET

Förundersökningen mot Lindbäck läggs ner

Förundersökningen mot Antonio Lindbäck har lagts ner.

Utredningsmaterialet räcker inte till för att bevisa brott.

”Lindbäck har mått dåligt av den långa väntan och ovissheten om åklagarens beslut om utredningen”, skriver Lindbäcks advokat Åke Broné i ett pressmeddelande enligt na.se.

Antonio Lindbäck greps efter Indianernas seger mot Lejonen i speedwayens elitserie den 31 maj. 31-åringen fördes bort av två civilpoliser som dessutom genomsökte motorprofilens buss.

”Oerhört glad och lättad”

Lindbäck fördes direkt till Örebros polishus, delgavs misstanke för ett grovt brott men försattes sedan på fri fot bara tre dagar senare. Nu bekräftar 31-åringens advokat att förundersökningen lades ner den 15 augusti.

”Beslutet var väntat från vår sida och har tyvärr dragit ut för långt på tiden bland annat på grund av att åklagaren haft semester. Lindbäck har mått dåligt av den långa väntan och ovissheten om åklagarens beslut om utredningen” skriver Åke Broné i ett pressmeddelande enligt na.se.

”Beslutet kom mig tillhanda i dag via Falu tingsrätt och Lindbäck är informerad. Han blev självfallet oerhört glad och lättad”, fortsätter advokaten.

”Kommer begära en förklaring”

Åke Broné har tidigare meddelar att han överväger att JO-anmäla polismyndigheten.

– Jag kommer först att begära en förklaring av åklagaren. Varför de var tvungna att skicka dit hela kavalleriet i samband med gripandet. De grep honom i depån, inför all publik. Dessutom gjorde de en husrannsakan i bussen. Att göra ett sådant tillslag har jag bara varit med om vid tunga brottmål, sa Broné i juli och fortsatte.

– Det var som en dålig vilda västern-film och jag kommer inte lämna det otalt. Det kan vara tjänstefel. Men jag måste höra åklagarens version först, sedan ska vi ta ställning till hur vi kan gå vidare.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Speedway Elitserien 2016

Antonio Lindbäck

Motorsport

Speedway

Lejonen Speedway