Motattacken: ”Vet inte vem han är”

avAnna Andersson

Publicerad:

Kvinnliga testförarens svar - hävdar hon är lika snabb som Grosjean

Carmen Jorda och Marco Sörensen

Han lämnade F1-teamet på grund av henne.

Nu slår Carmen Jorda tillbaka mot Marco Sörensen.

– Jag vet inte ens vem han är, säger hon.

Lotus före detta testförare gick till attack mot den kvinnliga utvecklingsföraren Carmen Jorda som arbetade inom samma team.

– Jag har jobbat minst 60 dagar under de två senaste åren med att utveckla Formel 1-bilen i simulatorn. Hon var tolv sekunder långsammare än vad jag var i den och ändå gick hon därifrån med alla belöningar, säger Marco Sörensen, som lämnade Lotus när teamet köptes upp av Renault, till Ekstrabladet.

Vet inte vem han är

Carmen Jorda är däremot kvar, hon behåller jobbet som utvecklingsförare och är enormt irriterad över den verbala attacken från den tidigare kollegan.

– Jag vet inte ens vem han är. Jag har aldrig sett honom i Enstone (fabriken), han var ingen del av teamet, säger hon till den spanska tidningen AS.

Spanjorskan som tidigare kört GP3, men aldrig tagit någon pallplats i serien, hävdar att hon var på nivå med de förarna som körde hem VM-poäng till Lotus förra året.

– Det är helt otroligt att han säger sådana saker. Jag var inom samma sekund som Romain Grosjean när vi båda körde i simulatorn, säger Carmen Jorda och jämför sig med en förare som tagit tio pallplatser i F1.

– Om man ska tro på Sörensen så skulle säkert alla team skriva kontrakt med någon som är elva sekunder efter Grosjean.

Sist i varje race

Hon använder ironi, men syftar på att Sörensen fick sin plats hos Lotus tack vare en stark sponsor.

– Han borde koncentrera sig på sin karriär, det är inte okej att han använder sig av andra, i det här fallet av mig, för att försöka framstå i bättre ljus.

Samtidigt får hon ännu mer kritik via twitter där den tidigare konkurrenten i GP3, Richie Stanaway skriver:

– Om du inte hade varit sist i varje GP3-lopp du kört så hade folk inte skämtat om dig.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM