Äntligen tufft nog för Nordqvist

SPORTBLADET

”Gillar ju utmaningar och tuffa förhållanden”

1 av 2 | Foto: Anna Nordqvist.

Är det för lätt så blir det för svårt.

Denna vecka får Anna Nordqvist äntligen vad hon ber om.

– Jag gillar ju utmaningar och tuffa förhållanden, säger hon inför årets första majortävling.

Anna Nordqvist kom bland de tio bästa på tre av fjolårets majortävlingar, och även om det saknades en seger så visar hon att det är just när det gäller som mest som hon är bäst.

Nu är det dags för Ana Inspirational, den som kallades Nabisco fram till ett sponsorbyte.

Och Mission Hills-banan i Rancho Mirage, Kalifornien, är just av det tuffare slaget.

– Förhoppningsvis är det saftig ruff i år så att det ställs mer krav på att träffa fairways, banan är ganska smal som den är så det brukar passa mig. Banan går att "scora" på, men är du lite "off" kan det bli lite kämpigare, säger Nordqvist till TT.

Inte svårt nog

Problemet, om man nu kan kalla det för ett problem, är att många tävlingar spelas på banor som är för förlåtande.

I vart fall enligt Nordqvist, just nu 16:e på världsrankningen.

– Ja. Jag tycker att många av de banor vi spelar på LPGA-touren sätts upp lite for lätt. Det är sällan någon ruff och LPGA gillar att korta av banorna. De är inte tillräckligt utslagsgivande när man missar och man straffas inte av att vara lite off line. Majors har ofta mer ruff, pinnplaceringarna är lite tuffare och banorna ar generellt sett lite längre. Jag ser hellre att man har järnsju-järnsex in på par 4:orna i stället for järnnio eller järnåtta.

Du har en topp 10-placering och sammanlagt fem tävlingar runt de 25 bästa. Vad saknas i ditt spel just nu för att komma ännu högre upp?

– Det känns som spelet från tee till green har varit otroligt jämnt och stabilt hela året. Men jag har i stort sett haft noll utdelning på greenerna sedan (årspremiären) på Bahamas, även fast det känns som att jag slår puttarna bra. Puttningen är en styrka och jag försöker ha tålamod eftersom det är små marginaler. Spelet har varit bra men resultaten har uteblivit. I några av de senaste tävlingarna har jag haft en medioker runda och det kravs fyra stabila rundor for att ligga i världstoppen vecka ut och vecka in.

Redan OS

Du är ett av Sveriges största OS-hopp i sommar. När börjar du fundera mer på OS?

– Det känns som att vi dagligen blir påminda om OS och det kommer inte en intervju utan att OS nämns numera. Det är mycket praktiskt kring OS, så vi blir mer eller mindre bombarderade med mejl om OS. Jag har en plan tillsammans med mitt team, jag har satt mitt tävlingsschema och jobbar på spelet med OS i Rio i sikte.

Hur skulle du värdera ett OS-guld mot din majorvinst?

– Det skulle vara minst lika stort.

Årets första majortävling inleds på torsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM

LPGA

Golf