Han vann EM–elvan: ”Gäller att ha lite tur”

SPORTBLADET

Klas Malm vann managerspelet

61 154 stycken deltog i Sportbladets EM–elvan.

Vinnande ur managerspelet gick Klas Malm.

– Sen gäller att ha lite tur, hade det gått till straffar hade jag inte haft en chans, säger han efter gårdagens final.

Éders mål i finalförlängningen innebar inte bara att Portugal vann EM–guld. Det gjorde även att Klas Malm, 40, från Värnamo klättrade till förstaplatsen i Sportbladets EM–elvan och kunde ta hem segern i tävlingen.

– Det känns bra, det trodde man ju inte när man anmälde. Jag brukar vara med i de här olika elvorna i både fotboll och ishockey, så det känns bra. Men man trodde ju inte man skulle vinna det hela, säger Klas Malm när Sportbladet når honom.

Med lite tur och en medveten satsning på franska, portugisiska och tyska spelare kunde han säkra segern i spelet som hade 61 154 deltagare.

Trodde på Portugal och Frankrike i final

– Det är jätteroligt. Allt handlar ju om att man är rätt på det med lagen och har turen som krävs lite. Men jag trodde i alla fall att Portugal skulle komma till final. Jag låg ju på 20:e inför sista men alla framför mig hade nästa bara fransmän, säger Malm som med två omgångar kvar låg på en 419:e plats men klättrade intensivt vid semifinalerna och finalen.

Vad ska man tänka på?

– I fotboll är det vilka lag som går långt. Från början hade jag trott på Portugal och Frankrike i final, så då tog jag många spelare därifrån och lite från Tyskland. Så byggde jag runt dem. Portugal hade ju den lättare halvan och hade lättare motstånd. Så från kvartsfinal byggde jag med mer och mer portugiser, förklarar Malm och fortsätter:

Bytte bort Griezmann – innan finalen

– Sen gäller det att ha en bra backlinje, för de får ju väldigt mycket poäng vid hållna nollor. Att vara uppdaterad gällande skador, avstängningar och vilka man tror kommer gå långt och satsa på de spelarna. Sen har jag ju haft Ronaldo hela tiden och innan finalen hade jag Griezmann också men alla andra hade också honom, så han bytte jag bort mot Nani. Det gäller att ha någon där framme som gör mycket poäng så att man får sin lagkaptensbnus. Sen gäller att ha lite tur, hade det gått till straffar hade jag inte haft en chans, Frankrike hade ju stolpskott och mycket chanser och press så det gäller att ha lite tillfälligheter och tur med.

Du sa en poängspelare som lagkapten. Är det det man ska ha?

– Jag tror nästan det. Nån som gör mycket poäng, mål eller assist, det ger så mycket när de gör mål eller assist. Det gör mycket. Om man hittar någon anfallare eller mittfältare som gör väldigt mycket poäng och är stabil, kan vinna skytteligan eller poängligan så att man får mycket poäng på sin lagkaptensbonus.

”Skulle vara roligt att se Zlatan”

Vinsten innebär att Klas Malm kammade hem förstapriset som är en paketresa för fyra personer till en Premier League–match i London. Även om han och vännerna diskuterat det så smått är det ännu inte bestämt var det bär av.

– Jag är ju Liverpool–supporter men jag tror det blir lite tajt med Arsenal–Liverpool. Det skulle även vara roligt att se Zlatan i Manchester United, mot nåt lag de möter men det är inget bestämt, utan det är mer upplevelsen att åka till London och kolla fotboll som ska bli rolig.

I finalen bestod Klas Malms lag Älgen dyker upp igen utav elva portugiser.

ARTIKELN HANDLAR OM