Golf

Mickelsons galna slag chockade alla

Av: 

Daniel Sörensen

SPORTBLADET

Han chockade en hel golfvärld.

I US Opens tredje runda fick storstjärnan Phil Mickelson ett märkligt ryck och slog på en boll som var i rullning – någonting som är strikt förbjudet.

Enligt amerikanen själv var det ett strategiskt drag.

Phil Mickelson har haft en framgångsrik karriär med bland annat fem majorsegrar. Nu börjar dock den amerikanska golfstjärnan att bli till åren.

På sin 48:e födelsedag – som sammanträffade med US Opens tredje runda – passade Mickelson på att bjuda publiken på en tidig avskedspresent.

Det trettonde hålet på Shinnecock Hills, New York, orsakade honom stora problem. Så pass stora att han tappade tålamodet och lugnet totalt.

När han hade puttat bollen fram och tillbaka på green ett par gånger valde han att springa i kapp en rullande boll för att slå till den innan den rullade ned mot en närliggande bunker.

Handlingen är strikt förbjuden och straffades med två pliktslag.

Var ett medvetet knep

Många chockades av Mickelsons beteende och väntade med spänning innan han skulle prata med media efter sin runda.

– Jag menade inte att vara respektlös. Jag vet att det är ett straff på två pliktslag, men vid den tidpunkten var jag inte sugen på att gå fram och tillbaka och slå på samma boll flera gånger. Jag har velat göra så här många gånger, och nu gjorde jag äntligen det, berättade han för den samlade pressen.

Han säger att det var ett medvetet ”knep” för att undvika att behöva putta flera gånger på samma hål. I stället valde han att slå bollen närmare hålet och ta straffet – för att kunna gå vidare till nästa hål.

– Jag menade inget illa, jag ville bara utnyttja reglerna som finns. I det läget gick jag fram och tillbaka och tog gärna straffet för att komma vidare, säger han.

”Menade ingenting illa”

Han fick sedan frågan om han ångrar vad han gjorde, samt vad han skulle vilja säga till de som tog illa upp av fusket.

– Jag menade ingenting illa, och om nån tog illa upp ber jag om ursäkt. Det var inte meningen, säger han.

Phil Mickelson klarade cutten med nöd och näppe i går och ligger efter den tredje rundan på en 65:eplats. Han har gått runt på 227 slag totalt.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

”Aldrig tidigare varit så nervös”

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf

US Open (golf)

Phil Mickelson