Farnerud och Häcken bryter kontraktet efter knäskadan

Foto: Adam Ihse/TT
"Kroppen säger ifrån", säger Alexander Farnerud (till vänster). Arkivbild.

avFilip Durefelt

SPORTBLADET

Knäskadorna sätter stopp för Alexander Farnerud.

Efter den senaste skadan i somras har 33-åringen och Häcken nu kommit överens om att bryta kontraktet.

– Det känns jobbigt just nu och jag behöver tid att fundera på min framtid, säger Farnerud till Häckens hemsida.

Förra sommaren flyttade Alexander Farnerud hem till Sverige igen efter tolv år utomlands. Han skrev på för Häcken och har där varit en viktig kugge i laget.

Men i somras åkte Farnerud på sin tredje korsbandsskada i karriären och tvingades till ännu ett ovälkommet speluppehåll. Nu har 33-åringen kommit överens med Häcken om att avbryta det kontrakt med klubben som sträckte sig över 2019.

– Jag vet inte hur det kommer att läka, om jag kan komma tillbaka till hundra procent. Jag är orolig för eventuella framtida skador, jag orkar inte gå igenom en rehab till om något skulle hända. Jag har haft tre knäskador på fyra år, jag har kört mer rehab än spelat fotboll de senaste åren och det har tagit glädjen ur mig, säger Farnerud till Häckens hemsida.

Oklar framtid

Nu kan fotbollskarriären vara över för Farnerud, även om han inte lämnar något klart besked.

– Jag älskar fotboll och vill inget hellre än att spela igen. Jag flyttade tillbaka till Sverige för att finna spelglädje igen efter två korsbandsskador de två sista åren i Italien – vilket jag gjorde i Häcken – men jag känner att jag inte klarar det mer. Kroppen säger ifrån, säger mittfältaren.

1 av 5 | Foto: Fredrik Sandberg / TT / TT NYHETSBYRÅN

Totalt blev det fem mål och åtta assist på 24 allsvenska matcher för Alexander Farnerud.

– Han är en jädra bra spelare och det är trist att det inte blev mer än så här hos oss. Alex har en tuff fajt att gå nu och vi önskar honom all lycka, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson.

Farnerud har gjort 8 A-landskamper mellan 2003 och 2010.

ARTIKELN HANDLAR OM