Liverpool imponerade mot Chelsea

SPORTBLADET

Vann rättvist med 2-0 hemma på Anfield

Petr Cech var tillbaka i Chelsea.

Med vad hjälpte det.

Liverpool vann bekvämt med 2–0 på Anfield.

Och nu har Manchester United chans att rycka ordentligt i Premier League.

José Mourinho har suktat efter målvakten Petr Chech som inte spelat någon match sedan han ådrog sig den allvarliga skallskadan mot Reading i oktober.

I går var han tillbaka i Chelseas mål med en rugbyliknande hjälm som skydd på huvudet. Men inte hjälpte det speciellt mycket. Liverpool rivstartade och Chelsea var inte beredda. Dirk Kuyt slog in 1–0 för Liverpool redan efter fyra minuter.

Paulo Ferreira hängde inte med när holländaren nickade sig förbi och enkelt slog in bollen bakom en chanslös Petr Cech.

Pennant slog till på volley

Tio minuter senare stod Jermaine Pennant för matchens delikatess. En långboll mot Peter Crouch nickades undan av Michael Essien. Bollen hamnade hos Pennant tio meter utanför straffområdet.

Han tog ned den på bröstet, lät den studsa en gång och drog till på volley från stillastående. Skottet gick ribba in, Cech var chanslös och José Mourinho mållös. Målet var Pennants första i ligan för Liverpool sedan han värvades från Birmingham.

Chelsea såg stundtals skärrade ut och backlinjen agerade osäkert.

I andra halvlek jämnade spelet ut sig och Chelsea skapade ett par halvchanser.

Men Liverpool stod för grannlåten.

”Vi förtjänade segern”

John Arne Riise var ytterst nära att öka på till 3–0 när han dundrade bollen i ribban från 30 meter. Peter Crouch missade nicken på returen ensam med Peter Cech.

– Vi gör en fantastisk match och vi förtjänar verkligen att vinna. Hela laget jobbade hårt och publiken var fantastisk idag, säger Rafa Benitez till BBC.

I och med segern knappade Liverpool in på Chelsea i toppen av Premier League. Pool har nu bara fem poäng upp till Londonlaget.

– Det var en toppmatch och vi ville närma oss Chelsea, nu har vi gjort det. Nu ska vi fortsätta att vinna. Vi har fått bra självförtroende nu och kan slå alla lag, säger Benitez.

– Liverpool försvarade sig väl och visste att de kunde skapa farligheter eftersom vår defensiv är bräcklig. De satte upp två stora killar. Vi klarar inte av det, säger José Mourinho.

I morgon har Manchester United chans att rycka i ligan. Seger mot Arsenal och United har nio poäng ner till Chelsea.

Matchen var både José Mourinhos och Rafael Benitez hundrade framträdande i Premier League.

Marcus Leifby