Stark kritik mot brasilianska landslaget

SPORTBLADET

Medier: Fel att matcha i Sverige

Rio de Janeiro (TT-Reuters)

Det brasilianska fotbollsförbundet (CBF) hånas och kritiseras av medier hemma i Brasilien inför tisdagens möte med Ecuador på Råsunda. De ifrågasätter starkt valet av motstånd, eller snarare brist på motstånd efter träningslandskampen mot Kuwait i lördags.

Enligt medier i Brasilien och Kuwait var det inget landslag som man spelade mot utan en kombination från lokala klubbar.

Brasilien vann med 4–0 och kritiseras för att de gjorde hela åtta byten i stället för tillåtna sex byten i träningslandskamper.

Det är inte första gången som Brasiliens fotbollsförbund får kritik för hur de matchar sitt landslag. 1999 spelade Brasilien två träningsmatcher, en i Spanien den 13 november och två matcher i Australien den 14 och 17 november. Förbundskaptenen Vanderlei Luxemburgo skickade sitt bästa landslag till Spanien medan Ronaldo och ett U23-landslag fick åka till Australien.

Under de senaste fem åren har femfaldiga världsmästarna Brasilien spelat mot lag som: Andorra, Hong Kong, Island, Förenade Arabemiraten, Nya Zeeland, Malaysia, Panama och FC Lucerne (div 2 i Schweiz).

Man frågar sig också hur Brasilien kan spela en landskamp ”i det kalla Skandinavien” i oktober.

TT