Bengt-Åke – ord för ord

■Till SVT i direktsändning:

SPORTBLADET

– Vi diskuterar för fullt inom gruppen vad som är bra och inte bra. Det är en knivig situation. Tuffa förutsättning hur man ska göra, hur man ska hantera den här situationen. Det är som pest och kolera, ska man försöka välja motståndare eller ska mna försöka göra vad man kan för att vinna och ta det som det kommer. Det är ju svårt. Som det ser ut just nu då så blir det Schweiz om man tänker så. Men vinner vi så kan det bli en tjeck eller Kanada. Ska man försöka vinna eller göra en bra match och spela 0–0. Det är många tankar som går igenom huvudet på oss allihopa, det är svårt.

Just nu är det ju så att förlorar ni så blir det Schweiz, och det är kanske det bästa laget att möta.

– Det vet man ju inte heller. På pappret är Schweiz det sämre laget men samtidigt har de spelat grymt bra. De har otroligt bra målvaktsspel och jobbar något kopiöst. Det är ingen önskemotståndare heller. Det är därför jag säger pest eller kolera. Vad väljer man. Det kan bli en svår situation vi hamnar i under matchens gång. Vi försöker hantera det här på ett så bra och professionellt sätt som möjligt och att vi förhoppningsvis tar rätt beslut.

■Till SR i direktsändning

Det kan bli så att Sverige behöver förlora mot Slovakien för att ställas mot Schweiz i en kvartsfinal. Om det är underläge 2–1 på slutet. Hur viktigt är det att kvittera?

– Ja vi ska väl inte. Ja, eh vi får se hur det ser ut. Det är en jävligt svår situation vi kan hamna i då. Det är självklart. Jag tror i och för sig oavgjort...det är inga problem. Det kan vi leva med. Vi försöker träna på sådana saker. Träna på sex mot fem i en sådan situation. För oavgjort tror jag faktiskt vi fortfarande får möta schweizarna.

Det är ju ännu värre om man leder då, om man säger så, och det är ett par minuter kvar, och slovakerna inte direkt visar nåt intresse av att vinna. Vad gör man då? Det är nästa problem om man säger så.

Kommer budskapet vara ”Killar vinn inte”?

– Eh ja jag vet inte vad vi ska säga just nu. Just nu känns det som 0–0 vore ett härligt resultat.