Sportbladet

Rit-Ola höjer fotbollskvalitén

SPORTBLADET

Karin Schmidt: Han är kungen i tv

Allsvensk match och solsken. Jag pallrade mig i väg för att se Gif Sundsvall–Hammarby på storbildsskärm. Livet tedde sig rätt bra, just då. Men redan 15 minuter in i matchen är jag helt uttråkad och resten av publiken börjar titta ner i ölen i stället för på tv:n.

Allsvenskan börjar likna en mycket sämre division och det har börjat bli en riktigt dålig tv-sport, i klass med snooker och golf. Om det inte vore för Ola. Ola är kungen i tv. Om jag fick välja skulle Ola kommentera all fotboll, i alla kanaler. Han väjer inte för en dålig match, utan höjer den i stället. När han ritar mår man ju som allra bäst. Tydligare kan det inte bli. Men Ola klarar biffen även utan penna. Vi får i varje situation veta hur det blev som det blev, hur spelaren skulle ha gjort i stället och vad som händer här näst. Vi blir fotbollsklokare helt enkelt.

Jag önskar att fler fotbollskommentatorer i tv kunde vara härmapor och försöka bli lite mer som proffset Ola. Kunnigheten kanske är svår att kopiera, men de kunde i varje fall sluta snacka när de inte har så mycket att säga. Resten av tiden kunde de ju läsa på så de grejar sina analyser lika bra som Ola.

BÄST

SÄMST

Karin Schmidt

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet