Sportbladet

Oscarsson tvingas till operation – missar VM

SPORTBLADET

”Peking är mitt nästa huvudmål”

Svenska OS-guldmedaljören Markus Oscarsson missar kanot-VM.

I juni tvingas 28-åringen till en axeloperation.

– Det är tråkigt att missa en säsong men Peking 2008 är mitt nästa huvudmål och då var det bättre att operera nu, säger Oscarsson.

Missar VM. Markus Oscarsson tvingas till en axeloperation och missar kanot-VM i augusti.
Missar VM. Markus Oscarsson tvingas till en axeloperation och missar kanot-VM i augusti.

En förvarning om att säsongen kunde vara spolierad kom redan i april när Oscarsson avbröt ett träningsläger i Florida och berättade om axelproblemen. Nu, efter diskussioner med läkare och fysiologer, har beslut fattats om ett ingrepp.

En inflammerad slemsäck – som inte blivit bättre trots vila och kortisonbehandling – ska tas bort den 13 juni på Artoldiniken på St Görans sjukhus.

– Det går inte att se på röntgen men man tror att det är slemsäcken som är problemet. Den trycker på bicepsenan som gör ont, säger Oscarsson till TT.

Efter att K2-lagkamraten Henrik Nilsson beslutat sig för att avbryta sin elitsatsning efter en upprivande skilsmässa hade Oscarsson definitivt bestämt sig för en K1-satsning – den skjuts nu på framtiden.

En lång rehabiliteringstid väntar och troligtvis dröjer en comeback till nästa år.

– Jag tänker inte skynda något, säger Oscarsson till TT.

Anders Burström

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet