Hur i helskotta såg de ut i går?

SPORTBLADET

Claes Runheim tycker ju, vilket numera är allmänt bekant, att kön är en viktig faktor när man ska bedöma vilka yrkesmässiga kvaliteter en person har.

Det tycker inte jag.

Personligen drömmer jag om en värld där vi ska vara fria att bedömas utifrån vilka vi är och gör – inte vilket kön vi tillhör.

Det är väl det som med ett numera fult ord brukar kallas för feminism.

Efter i går drömmer jag också om att en stylist ska gå över ZTV:s team utan att lägga fingrarna emellan.

För hur i helskotta såg de ut i studion i går?

Thomas Nordahl hade en slips av samma typ som Sten & Stanley bar – på 70-talet. En chockrosa sak med en slipsknut stor som en knytnäve. Inte ens Peppe Engs Siba-slips från TV4-studion en stund senare kunde matcha den.

Och när man fick se Glenn Hysén från San Siro stod han i grå glansig skjorta, grå blazer och – ett par urtvättade jeans.

Priset togs ändå av Henrik Strömblad, som uppträdde i en alldeles för lång mossgrön noppig filtkavaj. Det var en kavaj som andades Per Gahrton, myrar, Norra Kvarken, kommunalhus och Jeja Sundström.

Alltså, jag hör inte till dem som går runt i väst och manschettknappar på jobbet, men hade jag haft ett uppdrag som handlade om att synas i televisionen hade jag eftersträvat en viss enhelighet. En dresscode, om än anspråkslös, hade inte gjort ont i ögonen på oss ZTV-tittare.

Det skymtar förbi en streamer med klädsponsorer i sändningens avrundning. Jag hoppades Thomas Nordahl fick bra betalt för att bära den snudd på kriminellt rosa slirren.

Själv tänker jag inte köpa min nästa kravattnål i den butiken.

Jag hade nästan hoppats kunna hitta något att anmärka på i Claes Runheims klädsel, men han var dessvärre oklanderligt klädd.

Till skillnad från vilket kön någon har, vilket i sammanhanget ju är helt oviktigt, är det av högsta vikt att han håller stilen.

Jonathan Jeppsson