Luleå chanslöst mot Frölunda

SPORTBLADET

Mästarna körde över Luleå i Scandinavium

Göteborg

Efter några trevande matcher inför hemmapubliken spelade Frölunda ut ordentligt mot Luleå.

Inför ett jublande Scandinavium vann Frölunda med 8-2 (2-0, 3-1, 3-1) och gav aldrig Luleå chansen att komma in i matchen.

Luleå kom till Scandinavium som seriefemma med fyra segrar och en 0-1-förlust på de fem senaste matcherna. Formen har den senaste tiden varit i topp. Men, mot Frölunda blev det stopp.

Frölunda tog hand om spelet direkt från start och med tålamod malde man sakta men säkert ner Luleås motstånd, och segern var aldrig hotad under de tre perioderna.

- Jag är mycket besviken, sade Luleås tränare Slavomir Lener efter matchen.

- Jag vill inte på något vis ta ifrån Frölunda glädjen för segern - laget var mycket bra. Men, det var inget som fungerade för oss. Spelarna följde inte de riktlinjer de fått inför matchen.

Spelade "riktig" hockey

Frölundas tränare Stephan Lundh var desto mer nöjd med kvällen och det spel som laget presterade.

- Det var en mycket bra match från vår sida, och för första gången kunde vi spela riktig hockey i 60 minuter på hemmaplan.

Frölunda drog snabbt i väg till en fyramålsledning i mitten av den andra perioden och även om Luleå reducerade till 1-4 blev det aldrig någon panik i Frölunda. Laget fortsatte med sitt snabba passningsspel och snabba skridskoåkning. Luleå hängde inte alls med i Frölundas snabba spelvändningar.

Efter 4-0 fick Tero Leinonen nog i Luleås mål och lämnade över till David Rautio. Rautio fick en ganska bra start, men till slut tvingades även han att släppa in fyra mål.

Esbjörs strålande

Jonas Esbjörs som haft en lite trög inledning på serien fick ordentlig utdelning på sitt målskytte. Det blev tre mål och en assist innan kvällen var över för hans del.

- Hela den kedjan med Jonas, Peter Högard och Martin Plüss fick äntligen utdelning för allt sitt slit, sade Stephan Lundh.

Debut i A-laget gjorde blott 17-årige Jonas Ahnelöv som i andra perioden kom in på en backplats. Han jobbade och slet och ingen saknade de skadade Arto Tukio och Richard Demén-Willaume.

- Jonas har bara varit tillsammans med oss i några träningar och det var jättekul att det gick så bra för honom, sade Lundh.

Det gick så bra att Stephan Lundh på rak arm lovade att Jonas Ahnelöv kommer att få spela från start i nästa match mot Leksand.

- Absolut han kommer att vara med. Jag tror att vi har nästa Ronnie Sundin-typ i Jonas. Han kan bli riktigt bra.

Leif Brändström/TT