Karriären kan vara över för SHL-profilen

avHans Abrahamsson

SPORTBLADET

”Ser det tveksamt till att han kan fortsätta på elitnivå”

Foto: Bildbyrån
Karriären kan vara över för Björn Melin.

Inte en match sedan den 11 november.

Och nu ser karriären ut att vara över för HV-forwarden Björn Melin, 34.

– Jag ser det tveksamt till att han kan fortsätta på elitnivå”, säger Jonas Kalman, läkare i HV71.

Inför säsongen 2014/15 återvände Björn Melin till HV 71, men återkomsten till klubben har inte alls blivit som han tänkt sig. Redan hösten 2014 drog han på sig en ryggskada som sedan dess har plågat den förre landslagsforwarden.

- Vi har i omgångar försökt rehabilitera Björns ryggskada utan att lyckas fullt ut. Med de besvären och den funktionsnivån han nu har är det svårt att se Björn komma tillbaka inom överskådlig framtid, säger Jonas Kalman till klubbens hemsida.

Och nu ser karriären ut att vara över för Melin:

– Jag har på medicinska grunder rekommenderat Björn till att ställa in resten av säsongen och ser det som tveksamt till att han kan fortsätta spela på elitnivå, säger Kalman.

Vunnit tre SM-guld med HV 71

Björn Melin, som bland annat varit med och vunnit tre SM-guld med HV 71 är besviken men ändå samlad:

- Det är naturligtvis trist då jag hade önskat mig en roligare återkomst när jag kom tillbaka till HV71 men jag har fått uppleva fantastiska ögonblick i klubben, inte minst de tre SM-gulden, säger Melin.

Även sportchefen Johan Hult lider med Björn Melin.

– Oerhört tråkigt för Björn som har slitit för att komma tillbaka från sin skada. Men det finns ingen anledning till att belasta Björns kropp mer och riskera att han får framtida men i livet, säger Hult till HV:s hemsida.

Utöver de tre SM-gulden 2004, 2008 och 2010, var Melin med och vann VM-guld med Tre Kronor 2006. Säsongen efter tillhörde han Anaheim Ducks, där det blev tre NHL-matcher, resterande del av säsongen tillbringade han i AHL.

Melin har spelat 579 SHL-matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM