VM-finalist får brev – från andra spelarfruar

avViktor Blomberg, Minimedia

SPORTBLADET

Nu vill han sprida pokern bland en äldre generation

Pierre Neuville är 72, men fortsätter att spela poker. Och bra går det, han är en av de som tagit sig till finalbordet vid årets WSOP.

Nu berättar han i en intervju om den skörd av beundrarbrev han fått ta emot.

– Många fruar hör av sig, säger han till Pokerlistings.

Foto: Foto: Pokerstarsblog.com
VM-finalisten Pierre Neuville.

Under sommaren har poker-VM, WSOP, spelats i Las Vegas i USA.

Nio spelare har tagit sig vidare i Main Event, till finalbordet som spelas i november senare i år.

En av de lyckliga är belgaren Pierre Neuville, 72, som la sig på en fjärde plats sett till antalet marker när spelet tog ett uppehåll.

I en intervju med Pokerlistings berättar han nu om den beundrarpost han fått ta emot.

”Många fruar hör av sig”

– Jag får många brev och e-postmeddelanden från äldre spelare och deras fruar. Ja, det är faktiskt många fruar som hör av sig, säger han till sajten.

Neuville berättar att det ofta är försiktiga och ödmjuka meddelanden, där kvinnorna sedan passar på att berömma honom för att han lyckats med något som deras män drömt om länge men aldrig uppnått.

– Kvinnorna skriver att deras män inte vågar ta sig till turneringar och att de är rädda för de yngre spelarna, som tros vara smartare, säger Neuville i intervjun.

Vill förbättra bilden

Nu vill han hjälpa till att sprida spelet bland en äldre generation, och även förbättra pokerns image, som han menar tidigare var starkt förknippad med rökning, droger och alkohol.

– Nu vill jag vara visa att pokern är en bra aktivitet, särskilt för pensionärer som vill förbättra sin hälsa. Det är ett intressant uppdrag, säger Pierre Neuville till Pokerlistings.

Läs mer om WSOP och årets finalister här.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker