Poker

Proffset åtalas: ’Har lurat till sig 270 milj’

Av: 

Minimedia

Michal Wolski

SPORTBLADET

Inblandad i amerikansk jättehärva: ”Är oskyldig”

270 miljoner kronor.

Så mycket ska pokerproffset Travell Thomas och hans medhjälpare ha lurat till sig via en indrivningsfirma.

Nu åtalas han och 14 andra.

– De åtalade försökte lura och tvinga offren att göra inbetalningar till företaget genom hot och lögner, vilket inkluderade påståenden att företaget var en advokatfirma samt att krav på gripande skulle göras om offren inte betalade sina skulder, säger åklagaren Preet Bharara, rapporterar Pokernews.

Travell Thomas.
Travell Thomas.

Vid sidan av livet som pokerproffs har amerikanen Travell Thomas drivit ett företag som sysslat med indrivningar av skulder. Men enligt åklagare har affärerna skötts på ett olagligt sätt – där hot, lögner och bedrägeri varit vardagsmat.

Företaget ska ha lurat till sig 31 miljoner dollar, vilket motsvarar 270 miljoner kronor mellan åren 2010 och 2015.

Femton personer åtalas.

– De åtalande har varit inblandade i vad som tros vara den största falska skuldindrivningen någonsin som gått till domstol, de har hotat med gripanden och åtal av mängder av amerikaner, inklusive funktionsnedsatta, säger Preet Bharara enligt sajten.

Nekar till anklagelserna

Thomas, vinnare av två WSOP-ringar vid circuit-events 2011 och 2013, har hittills i karriären tjänat in motsvarande 4,4 miljoner kronor i dagens växelkurs – men enligt åtalet verkar inte de pengarna ha räckt för att täcka hans utgifter.

Han anklagas för att ha spenderat motsvarande 6,5 miljoner kronor från indrivningarna till att finansiera sitt pokerspelande, biljetter till sportevenemang samt smycken till sin fru.

”Travell Thomas är oskyldig till de anklagelser som riktats mot honom. Han har inte vid något tillfälle deltagit i kriminella eller bedrägliga handlingar. Han har inte vid något tillfälle deltagit i några intriger där pengar som inte var en skuld har drivits in, skriver hans advokat vid ett utlåtande.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker