”Frågan är om vi får se Lynch igen”

Av: Magnus Herbertsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Storstjärnan saknas när slutspelet startar

1 av 2

Storstjärnan Marshawn Lynch kommer inte till spel när slutspelet i NFL drar igång i dag.

Nu ryktas det om friktion mellan Seattle-spelaren och klubben och att han kan ha gjort sin sista match där.

Han har inte spelat en match sedan den 15 november på grund av en skada i magtrakten, men de senaste dagarna har hoppet om spel ökat. Marshawn Lynch har varit listad som full deltagare i alla övningar på träningen, men ändå varit osäker för spel.

– Vi ville se hur han tar arbetet under veckan och sådär. Han har sett bra ut, men vi använder all tid vi har. Jag vet att det har skrivits att han ska spela, men jag vet inte det förrän slutet av veckan, sa coachen Pete Carroll till reportrarna innan beskedet kom.

Har en monsterlön

Beskedet i natt betyder att det nu börjat ryktas om att det är något annat som är fel i relationen mellan Seattle Seahawks och Marshawn Lynch.

Den offensiva coachen Tom Cable har pratat öppet om att Lynch måste anpassa sig till den nya spelstil som Seattle tagit sig an under dennes frånvaro.

Quarterbacken Russell Wilson har exploderat med 24 touchdowns och bara en interception under tiden som Lynch varit borta.

Lynch har en riktig monsterlön på 9 miljoner dollar som ligger och väntar på honom inför 2016. Men klarar sig Seattle så här bra utan honom är frågan om han verkligen behövs i laget.

– Det är högst otroligt att han kommer tillbaka i Seattle. Frågan är om vi någonsin kommer att få se honom i Seahawks matchställ igen, skriver Mike Florio på NBC i en analys.

Christine Michael ersätter Lynch i wild card-matchen borta mot Minnesota Vikings i morgon.

Wildcardmatcherna i kväll: Houston Texans–Kansas City Chiefs, Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers.

Wildcardmatcherna i morgon: Minnesota Vikings–Seattle Seahawks, Washington Redskins–Green Bay Packers.

Publicerad:

LÄS VIDARE