Sjöströms rival gravid – pausar karriären

Foto: Marcus Ericsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

Det kan gå fort i simbassängen.

Och i sängen.

Fråga Jeanette Ottesen, 29.

Danskan, en av Sarah Sjöströms värsta rivaler, har blivit gravid och pausar karriären på obestämd tid.

Sarah Sjöström, 23, har haft härliga fajter med Jeanette Ottesen, 29, genom åren. VM i Kazan 2015, där Sjöström tog guld både på 100 och 50 meter fjäril före danskan, är ett av exemplen.

Nu kan Sjöström ”slippa” sin rival ett bra tag framöver.

Ottesen har nämligen blivit gravid och simdräkten på hyllan på obestämd tid.

”Man bara lever”

Den flerfaldiga VM-guldmedaljören hade egentligen bestämt att kortbane-EM hemma i Danmark i december skulle bli hennes sista stora tävling, men....

”... så skedde något oväntat”, skriver Ottesen på sin blogg, där hon rubricerar inlägget med ”Välkommen till mitt nya liv”.

”Man tänker inte så mycket på konsekvenser eller tajming, man bara lever. Det är det jag har gjort de senaste sex månaderna, och det har varit fantastiskt. Men det har också fört med sig några konsekvenser, och det är här mitt nya liv kommer in i bilden", fortsätter danskan och ger läsarna en bild på fostret i magen.

”Jublande glad”

När och på vilken nivå Ottesen kommer fortsätta karriären återstår att se, men 29-åringen har redan deklarerat att hon inte kommer att ställa upp på sommarens VM i Budapest.

Vidare skriver hon att pappan till barnet, brittiske simmaren Marco Loughran, kommer att bli en mycket bra förälder.

”Hittills har jag levt ett ganska egoistiskt liv, och bara tanken på att tillvaron nu kommer att förändras helt skrämmer mig lite. Men jag har accepterat det, har börjat glädja mig helt galet mycket och är rent ut sagt jublande glad!”, skriver Ottesen.

VM i Budapest avgörs den 15–30 juli.

ARTIKELN HANDLAR OM