Halv guldutdelning för Örebro

Foto: Kicki Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

Örebro Black Knights hade två chanser hemma på Behrn arena. Det blev ett SM-guld i amerikansk fotboll.

Damlaget körde över Stockholm Mean Machines men herrlaget var chanslöst mot Carlstad Crusaders – som är uppe i åtta raka titlar.

Efter SM-semifinalsegern mot Västerås var glädjen inte 100-procentig, för Minmin Zhao var inte nöjd med sin insats.

I finalen visade runningbacken vad hon kan och bäddade för Örebro Black Knights SM-guld i amerikansk fotboll. Örebro besegrade Stockholm Mean Machines med övertygande 22–6 inför lite mer än 1 000 åskådare på Behrn arena.

Zhao visade vägen när hon sprang in en 30-yardstouchdown i den första quartern. Örebro gick fram till 22–0 innan Stockholm ordnade en tröst-touchdown.

"Jag mådde faktiskt inte så bra efter semifinalen för jag spelade inte så bra. Så jag var ganska nervös inför matchen i dag. Men så fort den började var det bara att köra. Nu ska vi fira guldet ordentligt", säger Zhao i ett pressmeddelande.

På herrsidan är Carlstad Crusaders på väg mot Stockholm Mean Machines rekord på elva SM-titlar. I och med 24–0 i finalen mot Örebro är Carlstad uppe i åtta SM-guld, tack vare en obruten segerrad från och med 2010.

– Det är mycket som rusar genom kroppen. Fantastiskt, extremt kul. Vi är en enda stor familj som kämpar för varandra, sade matchens första poänggörare Jacob Dahre till TV4 Sport.