Halv guldutdelning för Örebro

Foto: Kicki Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

Örebro Black Knights hade två chanser hemma på Behrn arena. Det blev ett SM-guld i amerikansk fotboll.

Damlaget körde över Stockholm Mean Machines men herrlaget var chanslöst mot Carlstad Crusaders – som är uppe i åtta raka titlar.

Efter SM-semifinalsegern mot Västerås var glädjen inte 100-procentig, för Minmin Zhao var inte nöjd med sin insats.

I finalen visade runningbacken vad hon kan och bäddade för Örebro Black Knights SM-guld i amerikansk fotboll. Örebro besegrade Stockholm Mean Machines med övertygande 22–6 inför lite mer än 1 000 åskådare på Behrn arena.

Zhao visade vägen när hon sprang in en 30-yardstouchdown i den första quartern. Örebro gick fram till 22–0 innan Stockholm ordnade en tröst-touchdown.

"Jag mådde faktiskt inte så bra efter semifinalen för jag spelade inte så bra. Så jag var ganska nervös inför matchen i dag. Men så fort den började var det bara att köra. Nu ska vi fira guldet ordentligt", säger Zhao i ett pressmeddelande.

På herrsidan är Carlstad Crusaders på väg mot Stockholm Mean Machines rekord på elva SM-titlar. I och med 24–0 i finalen mot Örebro är Carlstad uppe i åtta SM-guld, tack vare en obruten segerrad från och med 2010.

– Det är mycket som rusar genom kroppen. Fantastiskt, extremt kul. Vi är en enda stor familj som kämpar för varandra, sade matchens första poänggörare Jacob Dahre till TV4 Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM