Sjarapova slår tillbaka mot Wozniacki

Foto: Robert Deutsch
SPORTBLADET

Caroline Wozniacki gick till attack mot tidigare dopningsavstängda Maria Sjarapova efter sitt uttåg ur US Open.

Nu slår ryskan tillbaka.

– Jag är vidare till den fjärde omgången och... jag vet inte var hon är?

Caroline Wozniacki hade chansen att kliva upp som världsetta om hon vann US Open men åkte ut redan i den andra omgången efter en förlust mot Jekaterina Makarova (6-2, 6-7, 6-1).

Arg efter uttåget

Efter uttåget för några dagar sedan gick hon hårt åt arrangören och den tidigare dopningsavstängda och grand slam-comebackande Maria Sjarapova.

– Att en spelare som nyss kommit tillbaka från en dopningsavstängning får spela på centercourt, det är tvivelaktigt och det sänder ut felaktiga signaler, sa hon enligt Ekstrabladet.

– Jag förstår den affärsmässiga sidan av det hela, men jag tycker en spelare som kämpat sig tillbaka från skada och är rankad femma i världen förtjänar att spela på en bättre bana än bana fem.

Gav pik tillbaka

När Maria Sjarapova imorse gick vidare till den fjärde omgången efter en seger i två raka set mot Sofia Kenin svarade hon på det danska utspelet.

– Det är inte jag som sätter spelschemat. Är det så att jag får spela på en parkeringsplats ute i Queens i New York City så spelar inte det någon roll för mig. Det som är viktigt är att jag är vidare till den fjärde omgången och... jag vet inte var hon är?

ARTIKELN HANDLAR OM