”Typiskt henne – var inte beredd”

Publicerad 2024-04-27

Stina Nilsson, 30, lägger bössan på hyllan och satsar på långlopp.

Ett besked som väcker viss förvåning bland lagkamraterna i skidskyttelandslaget.

– Jag var inte förberedd på att det skulle komma nu, säger Elvira Öberg till SVT.

Nyheten kom lite som en blixt från klar himmel för de flesta, men systrarna Öberg trillade inte direkt av stolen när de fick höra att Stina Nilsson byter sport igen.

Men tajmningen väckte viss förvåning.

– Hon har hela tiden sagt att detta är på g någon gång. Sen jag var inte förberedd på att det skulle komma nu, men det ska bli kul att se. Tar hon sig an något så gör hon det till fullo så det ska bli kul att följa, säger Elvira Öberg till SVT.

Stina Nilsson.

”Hundra procent”

Det var i tisdags som Stina Nilsson meddelade att hon lägger bössan på hyllan efter fyra struliga år som skidskytt.

Nästa anhalt: Långloppscupen, där hon skrivit ett tvåårskontrakt med norska storlaget Team Ragde Charge och tävla i Ski Classics.

– Jag som person är hundra procent åt ena hållet eller det andra hållet och när jag känner mig klar med det, vilket jag gjorde efter jag tagit beslutet så har det varit som att stänga en bok och öppnat en ny, säger Stina Nilsson.

Elvira och Hanna Öberg.

Hyllas av Hanna Öberg

Hanna Öberg är full av beundran.

– Hon går verkligen sin egen väg och det är något som man bara kan imponeras över. Jag tror inte någon hade kunnat påverka henne när hon bestämt sig och det ska hon ha all eloge för att hon väljer och vågar göra förändring, säger hon.