Drömstart för Rosengård

avJohannes Hägglund

SPORTBLADET

LINKÖPING. Rosengård var pressat att vinna mot serieledande Linköping för att haka på toppstriden – då klev Lotta Schelin fram.
Anfallsstjärnan gjorde ett mål och spelade fram till ett i 3-0-segern.
– Viktigt för självförtroendet och viktigt för serien, säger Schelin.

Rosengård var guldtippade av de flesta inför säsongen, men skåningarna fick en allt annat än bra start på årets allsvenska. De förlorade två av de fem första matcherna, vilket är den sämsta starten på tio år enligt Sydsvenskan.

”Inte jättekonstigt”

– Man vill inte tvivla, och vi har inte kommit till den punkten där vi har börjat göra det, men det var viktigt att vi inte fortsatte på den vägen utan att vi kunde vända det. För det klart att vi har haft delar i vårt spel som vi har behövt fundera kring, säger Lotta Schelin och fortsätter:
– Men det är inte jättekonstigt. Vi bytte spelsystem inför den första seriematchen och spelare har flyttat och kommit. Det får man ta, men det är dyrköpta förlorade poäng, säger Lotta Schelin, 33.

En drömstart

Inför matchen mot Linköping låg Rosengård sex poäng bakom östgötarna, men skåningarna fick en drömstart mot serieledarna och hade 2-0 redan efter fem minuter. Lotta Schelin gjorde det andra målet med en kylig lobb och samma Schelin spelade även fram till Ella Masars 3-0-mål.

– Jag är väldigt glad att jag kunde bidra. Jag var lite tröttare i dag, dels kanske på grund av värmen, och dels var jag lite energilös. Väldigt skönt att vi kunde hålla upp det på ett bra sätt, säger Schelin, som fick pris som matchens lirare.
Efter 3-0-segern var det en lättad 33-åring som svarade på mediernas frågor.
– Extremt skönt. Viktigt för självförtroendet och viktigt för serien, säger Schelin.

Foto: Lotta Schelin.
Bildbyrån
ARTIKELN HANDLAR OM