Järnkroks hälsning till Brynäs: ”Vore det bästa som kan hända”

Foto: BILDBYRÅN, TT
SPORTBLADET

Brynäs drömmer om sitt 14:e SM-guld och har chansen att koppla greppet mot HV71 på lördagen.

Nu får laget en hälsning från NHL-stjärnan Calle Järnkrok, 25.

– Ett guld vore det bästa som kunde hända, säger Nashville-spelaren till Nordicbet.

Brynäs har skaffat sig ett bra läge i SM-finalserien mot HV71. Två raka segrar och 2–1 i matcher innebär att laget kan skaffa sig tre matchbollar vid seger i Gävle på lördagen.

– Nu har vi tagit den där bortasegern som behövdes. Hemma är vi starka och nu blir det ett jäkla drag på lördag, det kan jag lova, sa Brynäsforwarden Johan Alcén till Sportbladet.

Men det är inte bara Gavlerinken Arena som väntas koka under lördagseftermiddagen. Brynäs har stöd även från annat håll – bland annat från Calle Järnkrok.

”Har sett bra ut”

NHL-stjärnan, vars Nashville Predators precis har tagit sig till kvartsfinal i Stanley Cup-slutspelet efter 4–0 i matcher mot Chicago Blackhawks, tog SM-guld med Brynäs 2012 och följer nu finaldramatiken från tv-soffan.

– Jag sitter och håller tummarna för att killarna fixar guldet. Jag har sett de två sista finalmatcherna och det har sett bra ut, säger Järnkrok till Nordicbet.

25-åringen låg bakom båda målen när Brynäs vann med 2–0 i den sjätte och avgörande finalmatchen hemma mot Skellefteå för fem år sedan.

”Hela staden delaktig”

– Jag minns att hela staden var delaktig när vi vann guldet. Det var ett jäkla tryck från fansen. Gävle är en riktigt bra hockeystad med mycket historia och väldigt bra supportar. Men det är små marginaler som avgör. Det gäller att gå ut, ha kul och spela sitt spel. Och Brynäs har väldigt skickliga femmor och ett mycket bra lag, säger Järnkrok, som drömmer om en dubbel.

Guld till Nashville – och Brynäs.

– Det vore det bästa som kan hända.

Fjärde finalmötet mellan HV71 och Brynäs spelas 15.15 i Gävle.

ARTIKELN HANDLAR OM