Ortens fina svar – efter nazistdådet mot familjen Kallur

Foto: TT/Aftonbladet
SPORTBLADET

Familjen Kallur fick pride-flaggan stulen från sitt sommarhus i Vikarbyn och misstänkte nazister.

Den nazistiska sajten Nordfront tog på sig dådet.

Nu svarar invånarna i byn med en samlad manifestation.

Det var förra veckan som familjen Kallur upptäckte att deras prideflagga stulits från sommarhuset i Vikarbyn i Rättviks kommun.

Familjen misstänkte nazister och polisanmälde och Sanna Kallur reagerade på Instagram.

"Fy fasen för intolerans. Mer öppenhet och kärlek åt folket! Vi krigar vidare", skrev den förra häckstjärnan.

Dagen efter tog den nazistiska sajten Nordfront på sig ansvaret och nu sluter flera invånare i Vikarbyn upp bakom familjen Kallurs stöd till landets hbtq-personer.

– Man blev ju skitförbannad. Varför tar de på sig rätten att bränna flaggan? Det är ju helt sjukt, säger Hanna Norin, en av många boende på orten som upprördes av dådet, till Dala-Demokraten.

”Beställde 14 stycken”

Sanna Kallurs mamma Lisa beställde efter dådet en ny flagga som nu åter hissats och som stöd har flera boende i Vikarbyn gjort detsamma.

– Jag och min kompis beställde 14 stycken. Sen har vi gett bort dem till gannar. Folk har hört av sig för att få tag i en. Vi vill visa att vi känner solidaritet med hbtq-rörelsen. Det här har med kärlek att göra, säger Hanna Norin.

Lisa Kallur tackar för stödet.

– Det är tillräckligt många för att det ska vara en symbolhandling. Folk här står upp för de värden som flaggan innebär. Det är fantastsikt, säger hon till Dala-Demokraten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hbtq

Pride