Sverige femma i nationshoppningen

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Bara Henrik von Eckermann red felfritt med sin Mary Lou när det svenska hopplandslaget kom delad femma i Nations Cup i Falsterbo.

Inget direkt styrkebesked inför EM på hemmaplan.

Nederländerna vann efter omhoppning om segern med tvåan Tyskland och trean Irland.

BESTÄLL RIDSPORTSBIBELN HÄR!

Den svenska besättningen i fredagens nationshoppning lär inte bli den som startar i Göteborg om fem veckor. Både hästar och ryttare kommer att bytas.

Peder Fredricson sparade sin stjärnhäst All In och startade i stället med framtidskusen Christian K. Det gick utmärkt i den första omgången.
Inte ett fel där.

Men den andra rundan var svajigare. OS-silvermedaljören fick jobba hårt och till slut blev det ett nedslag – och den svenska segerchansen var borta.

Felbedömning

– Jag gjorde en felbedömning i andra rundan och det kostade fyra fel, säger Fredricson till SVT.

Tidigare hade Douglas Lindelöw följt upp första omgångens fyra fel med ännu en rivning i andra rundan på Zacramento.

– Man blir mest besviken på sig själv efter två små misstag, man vill vara felfri i Falsterbo men det är bara att köra på, säger Lindelöw.

För debutanten Evelina Tovek, 23, visade sig landslagsuppdraget vara för svårt. En rivning och ett tidsfel i första ritten var helt okej.

I andra gick det inte alls och hon drog på sig 13 fel och 18 totalt på Castello.

– Jättekul att få rutinen. Nu är det bara att åka hem och träna och förhoppningsvis få komma tillbaka och göra det bättre, säger Tovek till SVT.

Vrieling snabbast

En topplacering hade troligen säkrat finalplatsen i Nations Cup i Barcelona. Nu får av allt att döma Sverige vänta på om poängen räcker.

– Jag tror nog att vi kommer att vara med i Barcelona, säger förbundskaptenen Henrik Ankarcrona.

Kampen om segern blev dramatisk och det gick till omhoppning mellan trion Nederländerna, Irland och Tyskland. Tysken Markus Beerbaum var först ut och lade en tredje felfri runda till de tidigare två. Men Jur Vrieling red också felfritt och dessutom snabbare och fixade Nederländernas första seger för säsongen i Nations Cup.

Irländaren Denis Lynch hade ett nedslag.