IFK bjöds in till festen – men fick inte fira

avPetra Thorén

Foto: BILDBYRÅN
Mads Albaek.

IFK Göteborgs Mads Albaek uppges vara på väg till tyska Kaiserslautern.

Men efter förlusten (1–3) i träningsmatchen mot Zalgiris Vilnius vänder den danska mittfältaren åter till Göteborg.

– Han åker med oss hem, han är med på söndag mot Jönköping Södra, säger Jörgen Lennartsson.

IFK Göteborg har slipat på nya detaljer under det allsvenska uppehållet.

När tankar och idéer skulle testas var det mot tufft motstånd.

Zalgiris från Litauen, som Malmö FF slog ut i Champions League 2015, stod för motståndet och det var klubben som bjudit in till fest för att fira sina 70 år.

IFK Göteborg fick chansen att åka till Vilnius eftersom det finns en historisk koppling lagen emellan. Zalgiris slog ut IFK Göteborg i första omgången av Uefacupens första omgång i slutet av 80-talet.

Vände efter Hyséns mål

Och nog blev det en fest och fyrverkeri både på och utanför planen – för hemmalaget. Zalgiris vann med 3–1 trots att Tobias Hysén gav IFK Göteborg ledningen efter mål på inspel av Mix Diskerud.

Men i den 28:e minuten kvitterade Elivelto Ribeiro på nick och i andra halvlek ökade laget på ledningen efter mål av Darvydas Sernas som hittade rätt bakom Erik Dahlin som ersatt Pontus Dahlberg i mål.

IFK Göteborg hade chanser att kvittera, Mikael Boman hade ett jätteläge men främst kom möjligheterna via inhoppande Elias Mar Omarsson. Det var dock Zalgiris som punkterade matchen på stopptid.

– Första halvlek fanns det en del positiva inslag i, vi hade en del bra målchanser och gjorde ett fint mål. Där fanns spännande delar i spelet som jag nöjd med. I andra halvlek hade vi en del chanser. Det var en bra träningsmatch och en bra match utan skador, säger Jörgen Lennartsson.

IFK-tränaren testade i matchen en del nya tankar. Bland annat spelade Mix Diskerud till höger på mittfältet vilket skapade en ny balans där August Erlingmark och Mads Albaek tog hand om spelet centralt.

Uppges vara på väg till Kaiserslautern

Just Mads Albaek är en av tio spelare som kan lämna IFK Göteborg.

Enligt tidningen GT är dansken på väg till tyska Kaiserslautern i tyska andraligan. Tidningen uppgav nyligen att dansken inom kort kommer att åka till Tyskland för att bekanta sig med klubben.

Enligt Jörgen Lennartsson ska Mads Albaek dock resa med IFK hem till Göteborg. Och där ska han förbereda sig för match i den allsvenska omstarten på söndag.

– Han åker med oss, säger Jörgen Lennartsson till Sportbladet.

Mads Albaek förväntas spela på söndag i allvenskan. Det får också försvararen David Boo Wiklander räkna med. Han spelade till vänster i backlinjen i mötet med Zalgiris.

– Sebastian Eriksson är avstängd mot Jönköping Södra så vi ville ge David den här matchen, säger Jörgen Lennartsson.

Sören Rieks spelade inte under tisdagen på grund av ryggproblem, men beräknas vara fräsch till den allsvenska omstarten.

IFK Göteborg tränar under onsdagen ett pass i Vilnius innan laget återvänder till Göteborg.

ARTIKELN HANDLAR OM