Sebastian Samuelsson storsatsar

”Vi fick använda lyftkran för att få in det”

Skidskytten Sebastian Samuelsson, 24, vill ta nästa steg i karriären.

Nu investerar han 1,3 miljoner i ett personligt rullband för skate.

– Jag hoppas speciellt mina norska konkurrenter kommer sova lite dåligt, säger Sebastian Samuelsson till Sportbladet.

Sebastian Samuelsson har radat upp framgångsrika säsonger med medaljer i OS och VM – samt varit på pallen flertalet gånger i världscupen.

Men Sebastian Samuelsson är inte nöjd. Han vill utvecklas, han vill bli bättre, han vill bli bäst.

Under sommaren har 24-åringen valt att investera 1,5 miljoner på att bygga och rusta upp en egen privat träningslokal i Östersund. Det mest speciella med det – ett alldeles eget rullband för skate som bara det kostar 1,3 miljoner kronor.

– Jag vill verkligen satsa det jag har och göra allt vad jag kan för att bli så bra som möjligt. Det här rullbandet är en stor grej och det kommer ge mig massor, säger han och fortsätter.

– Jag kommer vara här inne flera dagar i veckan, bara innan OS kommer det bli väldigt många timmar och sett över min karriär skulle jag nog nästan kunna flytta hit sängen och bo här.

”Hoppas de sover lite dåligt”

Det finns sedan tidigare skidåkare som har egna band för löpning och klassisk skidåkning. Men ett eget rullband för skate är desto ovanligare. Själva bandet i sig är 2,5 meter brett och 3,5 långt och väger cirka tre ton.

Blir du den första som skaffar ett privat band?

– Ja, precis, eller jag vet att Björndalen hade ett liknande i slutet av sin karriär. Annars skulle jag nog säga att jag är ensam enskild åkare att ha det. Jag tror att det kommer komma mer och mer, men just nu skulle jag nog säga att jag är först.

– Vi fick använda lyftkran för att få in det. På rullbandet kan jag styra vilken lutning och hastighet jag vill ha, jag kan programmera in och åka OS-banorna, jag kan fixa yta så att jag direkt kan åka av bandet och skjuta i skyttesimulator. 

Det låter nästan som du köpt ett tv-spel för 1,3 miljoner?

– Haha, ja, men lite så är det, det är häftiga grejer verkligen. Och jag tror eller jag hoppas att några av framför allt mina norska konkurrenter sover lite dåligt när de får höra att jag har skaffat det här. Det är en stor fördel jag har att kunna träna på det här bandet.

Kommer du bli extra populär bland dina skidkompisar nu?

– Ja, förmodligen. Men jag har väl sagt att jag ska försöka ha det för mig själv och det låter väl lite själviskt och man kommer väl känna sig lite elak, men jag tror att det måste vara så för att jag ska få kunna använda det fullt ut.

”Vill se de flesta svenska medaljerna”

Sebastian Samuelsson var ledig i april men är nu i full gång med träningen inför den kommande vintersäsongen. 24-åringen kommer dock att sätta sig i tv-soffan emellanåt för att kika på sommar-OS.

– Jag vill se de flesta svenska medaljerna i alla fall. Så jag ska försöka tajma in dem och hoppas att det kommer fungera bra med tidsskillnaden och min träning och så vidare.

– Jag ser väl mycket fram emot friidrotten och Duplantis kommer bli häftig att se. Sen tycker jag det är häftigt med OS också att se många olika idrotter som man inte ser i vanliga fall. Sätta sig in i en ny idrott, till exempel kanotslalom eller något.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.