OS 2021 i Tokyo

Raven Saunders sorg efter OS-silvret – mamman död

Av: 

Fredrik Andersson

SPORTBLADET

I söndags tog Raven Saunders OS-silver i kula.

Nu sörjer hon sin mamma som avlidit, bara dagar efter medaljen.

”Jag kommer alltid att älska dig”, skriver Raven på Twitter.

Clarissa Saunders befann sig tidigare i veckan i Orlando, där hon även dog, för att följa sin dotters medverkan i OS, skriver NBC. Raven Saunders, 25, bekräftade själv sin mammas död i går, tisdag.

”Min mamma var en fantastisk kvinna och kommer alltid att finnas med mig. Min skyddsängel. Jag kommer alltid att älska dig”, skriver Raven Saunders på Twitter.

USATF, USA:s friidrottslag, uttryckte även de sin sorg över den tragiska händelsen.

”Hennes mamma lämnar efter sig ett otroligt arv i sin dotter som vi är så stolta och tacksamma över att kunna kalla vår lagkamrat”, skriver USATF.

Raven Saunders.
Raven Saunders.

Raven Saunders tog i söndags silver i damernas kulfinal där hon senare, vid medaljutdelningen, protesterade och höjde armarna till luften och formade ett ”X”.

– Det är korsningen där alla förtryckta människor möts, sa hon då.

Nära att ta livet av sig

25-åriga Saunders fick stor uppmärksamhet på OS med anledning av sin spektakulära utstyrsel: stora, mörka oljefärgade solglasögon och gigantiska ansiktsmasker med Jokerns leende och Hulken-motiv.

– Glasögonen tycker jag bara är skitsnygga. Men masken är ett sätt för mig att le. Alla på tävlingar ler och tycker allt är så kul, det här är mitt sätt att le, sa hon till Sportbladet i lördags.

Saunders har tidigare berättat om en djup depression som hon hamnade i efter Rio-OS. 2018 var hon på botten och funderade då på att ta sitt eget liv. I dag mår Saunders bättre och maskerna hon bär har blivit ett sätt för att öppna samtal om psykisk ohälsa.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Här tar Mondo av sig munskyddet och sjunger nationalsången

ÄMNEN I ARTIKELN

OS 2021 i Tokyo

Sommar-OS