Känslosamt under Fijis nationalsång: ”Speciellt för alla”

Fijis tog OS-guld i sjumannarugby när de besegrade Nya Zeeland.

När nationalsången spelades innan matchen rann det tårar ner för kinderna på nästan alla spelare.

”De älskar sitt land och är stolta över att respresentera det”, förklarar tidigare tränare Ben Ryan på Twitter.

Två medaljer. Det är facit för Fijis olympiska historia. Den första tog de 2016 i sjumannarugby. Den andra – den tog de i dag, i samma gren.

Känslosamt är en underdrift. Redan innan matchen var det starka känslor från Fijis spelare.

När nationalsången spelades innan matchen drog igång syntes tårar rinna ner för nästan alla spelarnas kinder. Vissa lyckades sjunga med samtidigt, medan andra kämpade för att inte brista totalt.

”Väldigt speciell dag”

Ben Ryan, som tränade laget vid det förra OS-guldet, beskriver hur mycket det betyder för spelarna att få respresentera sitt land.

”Sången påminner dem om deras familjer och deras byar. Uppoffringarna som de har gjort och sin tillhörighet”, skriver han på Twitter.

Även efter matchen var det känslosamt i Fijis läger. Tårarna återfann sig hos många av spelarna och de firade med att skriksjunga nationalsången på nytt.

– Jag tror detta är väldigt speciellt för alla på Fiji. Vi ville bara vinna, så guldmedaljen gör detta till en väldigt speciell dag på Fiji, säger kaptenen Jerry Tuwai efter segern enligt Reuters.

Men det är inte bara medaljen i sig som betyder något. Det har dessutom varit en lång väg dit för laget och segern blir en belöning för allt slit.

– Det är än mer speciellt för vi har varit ifrån våra familjer i fem månader. Jag har barn så det har varit väldigt svårt för mig, förklarar Tuwai.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.