Kent-Harry Andersson

”Frankrike har alla fördelar man kan få”

Utspelet inför VM-finalen

Av: 

Johan Flinck

SPORTBLADET

Frankrike fick en dags vila mer än Sverige inför VM-kvartsfinalen.

Nu får hemmafavoriterna en dag mer än Norge inför finalen.

– Frankrike har alla fördelar man kan få som hemmanation. Bara de inte får fördel av domarna så har vi en chans, säger Kent-Harry Andersson, norska lagets mentor.

Allting har varit upplagt för att Frankrike, regerande världsmästare och stora guldfavoriter, ska vinna VM på hemmaplan.

Några av spelarna i tidernas bästa landslag väntas avsluta sina landslagskarriärer med detta VM och de vill göra det med ett guld när Frankrike arrangerar ett stort mästerskap för första gången på 16 år.

Till och med spelschemat är skräddarsytt för att ”Les Experts”, som landslaget kallas, ska lyckas.

Medan övriga 23 nationer fått spela två dagar i rad minst en gång under VM har Frankrike spelat varannan dag som tätast.

Väckte irritation hos Sverige

Inför kvartsfinalen mot Sverige hade man två dagars vila mot svenskarnas en. Det väckte rejäl irritation i svensklägret.

– Det är lite jobbigt. Klart det är en väldig fördel för dem. Det är fan 24 timmar mer, sa Jesper Nielsen då.

Frankrike lyckades mycket riktigt knäcka Sverige i slutminuterna.

Inför finalen mot Norge är det samma sak. Frankrike får två dagars vila mellan semi och final medan Norge bara får en. Dessutom avfärdade fransmännen Slovenien ganska bekvämt i torsdags medan Norge behövde förlängning för att slå ut Kroatien i en rysare i fredags.

”Inte chanslösa”

Lägg till det att Frankrike tjuvstartade hela VM mot Brasilien en dag innan Norge spelade sin premiär i samma grupp. Därför har fransmännen haft en dag mer totalt att spela sina åtta matcher på än norrmännen.

– Frankrike har alla fördelar man kan få som hemmanation. Bara de inte får fördel av domarna också så har vi en chans, säger Kent-Harry Andersson, den svenske tränarlegendaren som är mentor i det norska VM-laget.

Hur ser du annars på era chanser i finalen?

– Jag har en känsla av att vi inte är chanslösa. Kommer vi i gång med att springa mycket och får träff där kan det bli en överraskning till, säger Andersson.

ANNONS EXTERN LÄNK

13 rätt - 34 gånger i år! Missa inte att skaffa andel i Sportbladets system på Europatipset

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Kent-Harry Andersson

Handboll

Handbolls-VM (herrar)