Tennisprofilen: Fortfarande rädd för min pappa

Bernard Tomic har haft en tumultartad karriär.

Nu berättar han om sin uppväxt där kraven från hans pappa var enorma.

– Jag är fortfarande rädd för honom, säger Tomic.

I tisdags slogs Bernard Tomic, 29, ut från kvalet till Australian Open och bara några timmar senare testade han positivt för covid-19.

I en intervju med A Current Affair som återges av News Australia berättar han nu om sin tuffa uppväxt.

– Under min uppväxt var det bara tennis, tennis, tennis. Det var det enda jag visste. Jag andades tennis och jobbade väldigt hårt. Folk ser inte arbetet som jag la ner i blod, svett och tårar. Jag var på tennisbanan åtta till tio timmar varje dag när jag var tio år gammal, säger han.

Han berättar vidare att han slutade skolan redan vid 13 års ålder för att satsa på tennisen där han tränades av sin pappa John Tomic.

Vunnit fyra titlar

Och det gick bra för Tomic under början av karriären där han redan som 19-åring gick till kvartsfinal i Wimbledon och hans ansågs som en av tennisvärldens största talanger.

Efter det har det dock inte gått lika bra och det har bara blivit fyra ATP-titlar i karriären och en 17:e plats som högsta resultat på världsrankingen.

De senaste åren har han halkat ner ordentligt och i dag är han bara på 257:e plats.

För vid sidan om sin tenniskarriär har han gjort sig mer känd som en bad boy för flera olika kontoverser.

Pappan stängdes av

Det blev inte bättre av att hans pappa 2013 stängdes av som tränare efter ha skallat Bernard Tomics träningspartner Thomas Drouet.

– Pappa supportrar mig fortfarande och motiverar mig. Han är en av huvudanledningarna till att jag spelar tennis. Men jag skulle inte vilja uppfostra mina barn så som han uppfostrade mig. Men missuppfatta mig inte fel, jag har lärt mig mycket från honom, säger Tomic vidare och berättar om kraven från pappan.

– Hans förväntningar på mig var alltid för höga, Att jag skulle bli nummer ett i världen och vinna 10–20 Grand Slams. Det var alltid en stor press på mig och det är inte lätt, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN